VNGO

Vereniging Nederlandse gastouders

Wat doet een gastouder?

Een gastouder doet aan kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer. Dit kan bij de gastouder thuis zijn maar het kan ook bij de ouders van het kind thuis zijn.


Een gastouder mag maximaal 6 kinderen opvangen waarvan 5 onder de 4 - 4 van onder de 2 en 2 van onder de 1. als een gastouder zelf kinderen heeft onder de 10 jaar worden deze kinderen ook mee gerekend.

Waar moeten gastouder aan voldoen ?

Politiek.

VNGO en politiek

De Verenging Nederlandse gastouders komen op voor gastouders in Nederland daarom proberen ze ook de aandacht van de politiek te behouden zodat gastouders hen salaris wel goed en op tijd krijgen, dat er voor gastouders goede verzekeringen zijn en blijven.

Belangengroepering.

Een belangengroepering is een groep mensen die samen het zelfde belang hebben.

Mijn mening.

gastouders vind ik belangrijk in Nederland het is een geluk dat er mensen zijn die dit werk willen doen. Ik vind gastouders beter dan een kinderopvang omdat je met een klein groepje bent, dus word er automatisch al meer op je kind gelet en er word mee aandacht aan je kind gegeven dat is voor je kind ook fijn omdat kinderen wel van aandacht houden.


wat ik goed vind is dat je niet zomaar gastouder kunt zijn en dat je wel aan bepaalde eisen moet voldoen, want als iedereen dat zomaar zou kunnen doen zou ik niet goed vinden. Je moet toch wel weten hoe je goed met een kind om moet gaan en natuurlijk als er iets gebeurd dat je weet hoe je juist moet handelen.


de politiek heeft wel eens geroepen dat ze op gastouders willen bezuinigen hier zou ik het niet mee eens zijn, omdat gastouders goed zijn voor de kinderen en voor de maatschappij.