The Pavements EP Release

A Beautiful Riot

The Pavements, ontstaan in de warme nazomer van 2014, tijdens de zoveelste jamsessie in een oud studentenhuis in hartje Zwolle. Daar sloten frontzangers Lennart Klop en Tim Vermaeten zich een week op en schreven zo ruim tien nummers o.a. geïnspireerd door hun gedeelde verleden.

Drummer Noah Ralph, afkomstig uit Colorado brengt met zijn Amerikaanse mentality strakheid in de nummers. Bassist Gerjan Nijman, de Chic, Le Freak vult hem aan met zijn dansbare motown, jazz en funk invloeden. Dit resulteert in een eerlijke combinatie van pop, rock en stonerachtige folk met voornamelijk oog voor dynamiek en harmonies.

Menig programmeur voelde al de pijn en liefde van The Pavements, zo stonden de jongens eerder op meerdere regionale poppodia (Hedon, Burgerweeshuis, De Gashouder) en deden mee aan het mini-festival Paardpop. Hun eerste EP die in hedon wordt uitgebracht draagt de titel A Beautiful Riot komt 15 januari 2016 uit!

support: TIMO DE JONG
Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die folk-, country- en pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes uit de wereld om zich heen en de wereld in zichzelf. Gelukkig is er altijd toch dat zilveren randje. Wat de locatie ook moge zijn, Timo reduceert het tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt.

The Pavements EP Release

Friday, Jan. 15th, 9pm

Burgemeester Drijbersingel 7

Zwolle

For more information, visit the event page on Facebook.
The Pavements - Hold On Flower