מידעון ועוד הרב תחומי עמק חרוד

24-30-5.2020

דבר המנהלת

מַתַּן תּוֹרָה | יהודה עמיחי

בְּשָׁעָה שֶׁמֹּשֶׁה יָשַׁב
אֵצֶל אֱלֹהִים בְּהַר סִינַי וְכָתַב
עַל הַלּוּחַ,
יָשַׁבְתִּי בִּקְצֵה הַכִּתָּה, בַּפִּנָּה
וְצִיַּרְתִּי, חוֹלְמָנִי,
פְּרָחִים וּפָנִים, אֲוִירוֹנִים
וְשֵׁמוֹת מְקֻשָּׁטִים.

עַכְשָׁו אֲנִי מַרְאֶה לָכֶם הַכֹּל:
אַל תַּעֲשׂוּ וְאַל תִּשְׁמְעוּ!


לפני חג השבועות המכונה גם חג מתן תורה מעלה יהודה עמיחי את השאלה מהי התורה של כל אחד מאיתנו? מי נותן לנו את התורה?

משה מתואר בשיר כמורה. האם יהודה התלמיד מקבל ממנו תורה?

האם יהודה בבית השני של השיר, הוא מורה המצווה לתלמידיו שלא יעשו כמוהו כשהיה תלמיד?


או שלא יקבלו את דבריו עכשיו כמורה כתורה למשה מסיני?

בתקופה זו שלאחר משבר הקורונה ולקראת סיומה של שנת הלימודים, אנו ניצבים, ממש כמו הדובר בשיר, בפני שאלות על אופן סיום שנת הלימודים, על אופי הפרידה מבוגרי ביה"ס, על אופן מעבר בוגרי ט' מחטיבת הביניים לחטיבה העליונה ועל האופן בו תוגש תעודת סיום השנה לתלמידינו.

במידעון הנוכחי בחרנו לשתף בעשייה שמתקיימת בתקופה זו בקהילת ביה"ס שגבולותיה היום התרחבו והיא כוללת מרחבים שחלקם וירטואלים וחלקם פנים אל פנים.



כיתת וותיקים

כיתת הוותיקים, שהיתה פעילה בשיעורים משותפים עם תלמידים, שמרה על רוח הנעורים גם בימי הקורונה והמשיכה ללמוד, מרחוק. בהובלת אבשלום בן-צבי ממכון שיטים - למדו מדי שבוע בZOOM, יצירות משל - נתן אלתרמן מתוך 'עיר היונה' - יצירות המספרות את סיפור לידתה של המדינה. היו אלו שיעורים מרתקים, מעשירים ומעוררי השראה, בהם ממשיכים במרץ גם עתה. את הכיתה מלווה נאמנה צפרא שהם מטעם ביה"ס. התמונה המצורפת היא ממפגש טרום תקופת הקורונה.
Big picture

ברוח התקופה מפגש עם יוצר בזום

ביום שלישי האחרון השתתפו תלמידי מגמת הקולנוע של שנתון י' בהרצאה של רומן בוצ'אצקי, מעצב ובמאי וידאו קליפים והבעלים של חברת ההפקות ROMS. רומן אחראי ליצירה של מיטב הקליפים בארץ: עברי לידר, סטטיק ובן אל, נתן גושן, אליעד, שרית חדד ועוד ועוד. בהרצאה שהתקיימה דרך הזום בשידור ישיר מתל אביב, סיפר רומן לתלמידים על ההתחלה שלו מאפס, עם מעט מאוד משאבים וחלומות גדולים, על היכולת לעשות דברים שיראו טוב מאמצעים פשוטים, על גיבוש קונספט קולנועי ושאיבת השראה מיצירות אמנות, ותוצרים קולנועיים שונים. התלמידים ומורי המגמה סיכמו את ההרצאה כמוצלחת ביותר. בחודש הקרוב עד סוף השנה יתנסו התלמידים בהפקת וידאו קליפים שלהם לשירים מוכרים.


Big picture

מוזיאון חושך - פרויקט כיתה י אתגר

תלמידי י 2 עוסקים בימים אלה בהקמת "מוזיאון חושך" במסגרת לימודי ביולוגיה בהובלתה של אלה קדמי. פרוייקט זה הוא פרוייקט ייחודי המשלב את החומר העיוני שנלמד עם יצירת תוצר המאפשר לתלמיד להביע את ידיעותיו וכישוריו בדרכים מגוונות. פרוייקט זה מתאפשר הודות לשיתוף הפעולה עם מרכז היזמות, ובהנחייתו של אורן שחם. התלמידים בונים מיצגים מתוך עולם הביולוגיה כדוגמת איברים, תאים או מערכות. הם מתכננים את המיצג כך שיתאר את הקשר הביולוגי שלמדו. עי שימוש בחריטת לייזר הם בונים מיצג שאותו מאירים עי מתקן תאורה מיוחד שיבנו בעצמם. לכל מיצג נלווה הסבר מדעי. כל המיצגים יוצגו במוזיאון החושך במרכז היזמות, והתלמידים ידריכו את הסיור במוזיאון.

לימוד היסטוריה כיתה ח'

במסגרת למידת נושא המהפכה הצרפתית בשיעורי היסטוריה תלמידי כיתה ח' הכינו כרזות המייצגות את הסיבות למהפכה. שוחחנו בכיתות על המשמעויות של משברים כלכליים גם בעבר וגם בימינו.

שנתון ט - מתארגנים לסוף שנה

שנתון ט' החל בתהליכי פרידה מחטיבת הביניים. התלמידים יחד עם הרכזת החברתית עוסקים בהכנה של ארוע הפרידה ועם הצוותים החינוכיים בתהליך הפרידה בכיתות.

השבוע נפגש צוות היגוי של תלמידי שנתון ט' יחד עם אושרת אדרי, הרכזת החברתית, לחשיבה משותפת כיצד לקיים את אירועי הסיום של השנתון והפרידה מהכיתה ומהמחנכים. כחלק מאירועי הסיום מתקיים בשנתון ט' 'מסע כומטית'- יום שיא, שבבסיסו הטבעת חותם של השנתון.

התלמידים הביעו רצון והחליטו להתכונן, בכל מקרה, לערב הסיום המלא בהתכנסות ההורים והשנתון, במידה וההנחיות יאפשרו זאת בבוא העת. בהצלחה לשנתון ט'!

Big picture

הכנות למופע הסיום של מחזור פ"ג

כמיטב המסורת שנתון י"ב נמצא בעיצומן של ההכנות לחג המחזור.

קורונה או לא קורונה, אנחנו משחקים, רוקדים ושרים.

אמנם בהתחלה נערכו החזרות באמצעות הזום, ובהמשך עם ההקלות אנחנו מצליחים להיפגש בביה"ס.

מלבד החזרות התלמידים לוקחים חלק פעיל - סיפור העלילה נכתב עפ"י הרעיונות שהם העלו, הליהוק לתפקידים השונים הוא פרי עבודתם וההפקה נעזרים בכישוריהם רבות.

בהחלט יש לְמה לצפות...

הכנות לחג מחזור שנתון פ"ג הרב תחומי עמק חרוד