NSGK Vanzelfsprekend Samen!

Gemaakt door: Seraya de Boer

Over NSGK

Kinderen en jongeren met een handicap zullen altijd te maken hebben met hun beperking. Maar dat hoeft hen niet te beletten om een volwaardig leven te leiden, net als andere kinderen. Dingen die moeilijker gaan, anders moeten, daar zijn oplossingen voor. Dat is waar NSGK zich voor inzet.
NSGK steunt projecten die de ontwikkeling van kinderen met een handicap stimuleren, zodat ze kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Volwassenen die door hun capaciteiten en talenten te benutten een eigen, unieke rol in de maatschappij kunnen vervullen, op de manier die ze zelf willen. Daarnaast steunen we het gezin en de directe omgeving van deze kinderen en jongeren.
Om dit te bereiken financiert NSGK een breed scala aan uitdagende projecten van betrokken mensen. Projecten die de samenleving toegankelijk maken voor kinderen en jongeren met een handicap, die hun zelfvertrouwen versterken en die bijdragen aan een positieve beeldvorming.
NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de steun van zo’n 40.000 donateurs en ruim 10.000 vrijwilligers financiert en stimuleert NSGK projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, cultuur, sport, vakantie en voorlichting. Zo helpen we kinderen en jongeren met een handicap om volwaardig te kunnen leven.
Inmiddels heeft NSGK zich ontwikkeld tot het grootste fonds in Nederland dat zich uitsluitend richt op kinderen en jongeren met een handicap.
Zie ook eens een filmpje over NSGK of kijk eens op onze site:
https://www.youtube.com/watch?v=aKWOTbhqhis
http://www.nsgk.nl

Begrippen over NSGK.

Belangengroepering:
Kinderen en jongeren met een handicap zullen altijd te maken hebben met de beperking die hij/zij hebben. Kinderen en jongeren die de zelfde handicap/beperking hebben.

Maatschappelijke organisatie:
Organisatie die oplossingen zoeken voor kinderen en jongeren met een handicap of beperking. Ze steunen projecten die te maken hebben met de ontwikkeling van de kinderen om ze zo te stimuleren om te kunnen opgroeien tot een zelfstandig volwassen iemand. NSGK is in bezit van een keurmerk van de CBF-keurmerk, om met een verantwoordelijke manier met giften om te gaan die zij ontvangen.
Mijn menig over deze organisatie:
Ik vind het super dat er zulke organisaties bestaan voor een goed leven voor kinderen en jongeren met een beperking/handicap. Het is ook fijn dat deze organisatie opkomt voor het belang om zelfstandig mogelijk volwassen te worden. Mijn menig is dat dit een goede organisatie is die opkomt voor kinderen en jongeren met een beperking en handicap.

Big image