Deep Blue Group Publications

Investing Guide at Deep Blue Group Publications LLC Tokyo: Rådgivers Guide til å investere i Peer-to-Peer

Utlån mellom individer har eksistert siden begynnelsen av menneskelig sivilisasjon. Det kan være verdens eldste yrke.


Men i moderne tid er det lite personlig det..; låntakere arbeid med institusjoner som har all makt; vilkår kan være tyngende.


Internett er utjevning spillefeltet. Online peer-to-peer (P2P) utlån plattformer gjør unna med bankene som saktegående, kostbare mellommenn, bringe av låntakere med individuelle investorer. For profesjonelle forvaltere, resultatet er et alternativ, og attraktive-inntekt aktivaklasse. (Hvorfor må jeg si attraktiv? Se mine personlige erfaringer og tilbake med en slik plattform nedenfor.)


Tom Myers, en San Francisco-baserte rektor ved vell rådgivende firmaet Brownson, Rehmus & Foxworth, var en tidlig bruker av P2P utlån. Med en av sine klienter i styret for Lending Club, den største av de P2P plattformene, åpnet Myers opp en personlig konto. Jo mer han så under panseret, jo mer han likte det han så som et alternativ for noen av sine høy-net-worth klienter. Fem år senere har Myers nå ca $75 millioner av klient midler investert i LC rådgivere fondet, et profesjonelt forvaltet basseng. "Det er anstendig avkastning for noen beskjedne risiko for slags klientell [gjennomsnittlig investable aktiva på $20 millioner] vi serverer," sier han.


Chris Spence av tåpelig, frøken-baserte Diligentia LLC er slik en mester av P2P utlån at han etablerte sin verdipapirforetak delvis for å utnytte fordelene ved å investere i det, samt andre utradisjonell aktivaklasser. Verdien proposisjoner Diligentia tilbyr klienter er også utradisjonell: kunder får en garantert avkastningssatsen. Diligentia fortjeneste representerer spredningen mellom sin netto annualisert avkastning og garantert betalinger til kunder. Spence firmaet retten til å investere kunders midler i ulike aktivaklasser inkludert, men ikke begrenset til, egenkapitalinstrumenter, gjeldsinstrumenter, ETFs, eiendom og økende grad P2P utlån.


Spence begynte å bruke Lending Club på et personlig nivå i 2010 og ble raskt en superbruker. "Når jeg fikk komfortabel nok med P2P utlån, jeg tok en gradvis tilnærming til å bringe i Diligentia eiendeler," sier han. "Jeg har vært fornøyd med netto annualisert avkastning. Både (Lending Club og Prosper) gjør en god jobb priser lån,"legger han til, og plattformen backtested resultatene viser nøyaktige beregninger av mislighold.