La invenció d'Hugo

Martin Scorsese

Fitxa tècnica

Director: Martin Scorsese


Guió: John Logan


Actors principals: Asa Butterfield (Hugo Cabret), Chloë Grace Moretz (Isabelle), Ben Kingsley (Georges Méliès), Helen McCrory (Mama Jeanne, esposa de Méliès).


Música: Howard Shore

Sinopsis

Després de la mort del seu pare, l’Hugo es veu obligat a anar a viure amb el seu tiet a l’estació de Montparnasse on cada dia haurà de posar els rellotges a l’hora. Abans de què el seu pare moris van estar intentant arreglar un autòmat que havia trobat en un museu. Poc temps després el seu tiet també va morir ofegat al riu Sena.

L’Hugo ha de robar les peces per arreglar el seu autòmat a un venedor de joguines, el senyor Méliès. Un dia que l’Hugo va intentar robar-li una peça, el senyor Méliès li pren una llibreta on descobreix el dibuix de l’autòmat que ell va inventar abans de fer cinema. L’Hugo coneix a la Isabelle que l’ajudarà en la seva aventura on descobriran, gràcies a l’autòmat i a Tabard, un home que coneix la vida de Méliès, el passat del senyor Méliès i la seva dona, la Mama Jeanne.

Asa Butterfield (Hugo Cabret)

Chloë Grace Moretz (Isabelle)

Ben Kingsley (Georges Méliès)

Helen McCrory (Mama Jeanne)

George Méliès

George Méliès va nèixer el 8 de desembre del 1861 i va morir el 21 de gener del 1938.


Tot i que els germans Lumière li diguèssin que el cinema no tenia futur, George Méliès va continuar oferint els seus espectacles al públic. Gràcies al cinematògraf, va fer construir el seu propi estudia i va poder rodar moltes pel·lícules.
Viaje a la Luna, de Georges Méliès (1902)

Els germans Lumière

Els gemans Lumière van ser els creadors del cinematògraf.
1895: LA LLEGADA DEL TREN (HERMANOS LUMIÈRE)

L'Home Mosca

L'actor de cinema mut, Harold Lloyd, va interpretar la famosa escena del rellotge on Harold Lloyd escala l'edifici i es queda penjat d'un rellotge. Aquesta escena també rep un homenatge a la pel·lícula de l'invenció de l'Hugo, quan el nen es penja del rellotge per poder escapar l'inspector. També la van a veure al cinema, quean la Isabelle li explica que mai havia anat a veure cap.
El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)