Balley Price Holdings

Akta dig för skatt återbetalning bluff

Balley Price Holdings: Akta dig för skatt återbetalning bluff

Akta dig för skatt återbetalning bluff - En e-bluff som hävdar att du får en återbetalning från intäkter Kanada hade uppringare översvämmar en RCMP bedrägeribekämpning hotline torsdag.


"Kanadensiska bedrägeribekämpning centrum är för närvarande översvämmas inkomster Kanada e-bluff," sade ett inspelat meddelande torsdag.


Meddelandet varnade "Vänligen bo vaksamma och ta bort detta mail ASAP.


Ett e-postmeddelande tas emot av Windsor Star reporter torsdag föreslog hon var berättigad till en återbetalning av $651.44. Det hade en logotyp med ett rött lönnlöv som sagt Agence du Revenu du Canada. Det gav en länk för att uppdatera personlig information inom tre dagar. Du kanske vill läsa: Finansiella Tips som förvandlas till besparingar


Canada Revenue Agency har varnat för att det inte begär personlig information av något slag från en skattebetalare via e-post, kommer inte att lämna några personuppgifter på en telefonsvarare och skulle inte ge skattebetalare information till en annan person utan formellt tillstånd från skattebetalarna. Det varnar också för att det bara sänder betalningar genom direkt insättning eller en check och aldrig genom en överföring av e-pengar.


"Skattebetalarna kan få, antingen per telefon, post eller e-post, ett meddelande som påstår sig vara från Canada Revenue Agency, men det är inte," säger ett meddelande varning människor att se upp för falska kommunikation.


De bluffar eller phishing-försök vill personuppgifter såsom Försäkringskassan nummer, information om kreditkort eller bankkonto och pass nummer så att människor kan förmodligen få en återbetalning eller betalning och bluff kan länka till en webbplats som liknar Revenue Canadas hemsida, byrån sa. Skattebetalare bör inte reagera på dessa "bedrägliga meddelanden."


I en bulletin på skatt bedrägerier sa bedrägeribekämpning centrum de bedrägerier som antingen föreslå du har en pågående återbetalning eller du eller ditt företag är skyldiga kvarskatt och måste betala genom en pengar tjänsteföretag eller förutbetalda debet/kredit kort för att undvika böter.


Bedrägeribekämpning centrum sa ta inte omedelbara åtgärder. Du kan ringa inkomster Kanada för att se om du har en återbetalning eller är skyldiga kvarskatt. Några tips för att upptäcka sådana bedrägerier inkluderar frågar dig själv varför du uppmanas att ta med information som inte skulle vara på självdeklarationen eller varför Canada Revenue Agency skulle be om personlig information som det skulle redan ha på filen.


Om du gav personlig information via länken i e-post, ring 1-888-495-8501 eller besök http://www.antifraudcentre.ca. Bedrägeribekämpning centrum föreslår också att kontakta lokala polisen för bedrägeri frågor.


Canada Revenue Agency har exempel på bedrägliga brev och e-post på sin webbplats på http://www.cra-arc.gc.ca och du kan läsa mer information om skatt management på BP Holdings Tax Management.