ГЛАС НАРОДА

Број IV, 16. децембар 2015. године

ДА ЛИ ЈЕ САДА ДОСТА ИГРАЊА САОБРАЋАЈЕМ ?

У улици Краља Александра данас се десила саобраћајна незгода у којој је теже повређен бициклиста. Без било какве намере да се мешамо у рад истражних органа, морамо констатовати да се ни наши старији суграђани не сећају овакве саобраћајне несреће у овој улици, пре промене режима саобраћаја. Нова Србија подсећа градоначелника и градску власт да је без консултација са адекватним стручним институцијама, без јасне анализе, ова улица пре неких месец и кусур дана претворена у „асиметрични коловоз“. Упозоравали смо тада да се овакви захвати у саобраћају никада и нигде не раде без озбиљне анализе и планирања. Упозоравали смо да сматрамо да се ниво безбедности смањио у овој улици захваљујући овом потезу, изведеном „преко ноћи“. И били смо изложени свакаквим критикама и увредама.

КО ТРЕБА ДА СЕ БАВИ ПИТАЊЕМ САОБРАЋАЈА У ГРАДУ ?

Захтевали смо прошле недеље, пре непуних седам дана, од градоначелника и Градског већа да под хитно започну поступак за израду саобраћајне студије за град Шабац. Молили смо да не врше никакве интервенције у овој области, све док не добијемо озбиљну саобраћајну студију, док адекватне, стручне институције не дају своје препоруке, док не видимо неколико, различитих, али од стручних лица урађених предлога за регулисање саобраћаја. Никакав одговор добили нисмо, ни ми, ни грађани Шапца, у чије име и за чији рачун, смо ово питање и поставили. Саобраћај је изузетно комплексна област и њиме се могу и морају бавити само стручна лица. Зато је избор стручних лица и институција последња, црвена линија, до које се у питања саобраћаја може и сме уплитати политика. И ту је крај. И ту више нема озбиљних и нерешивих проблема. Ако се, пак, саобраћајем баве политика и политичари, добијете Шабац.

КОНКРЕТАН ЗАХТЕВ

Правила и поступци постоје са разлогом. У свакој области. И у праву, и у урбанизму, и у фудбалу, и у саобраћају. И важе свуда. Па ваљда и у Шапцу, и у јесен и у зиму и у пролеће. И пред изборе и после њих.

Конкретно, захтевамо, још једном, од градоначелника и градског већа града Шапца да под хитно започну поступак за израду саобраћајне студије за град Шабац.

НОВА СРБИЈА ШАБАЦ

ова Србија - градски одбор Шабац је опозициона политичка органиизација која делује на територији нашег града. ГрО има 19 чланова, председник одобора је, у другом узастопном мадату,Божидар Катић, дипл. правник , а потпредседници су Владимир Мијатовић, др. вет. медицине, Срђан Митрашиновић, мастер дипл. ецц и Љиљана Милошевић, дипл. ецц. Интерес града Шапца и грађана увек су били, и данас јесу, оно што чини и покреће нашу политику. Зато смо тако снажни, јединствени и спремни на борбу за решавање свих проблема наших суграђана и нашег града.