Καμπάνια Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα αγκαλιάζει την Κιβωτό του Κόσμου

Ομάδα Erasmus "Living in a Challenging World"

Οι μαθητές μας εκφράζουν έμπρακτα την πεποίθησή τους για το δικαίωμα όλων των παιδιών να ανατραφούν σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη στέγη και στην ευτυχία. Ενεργοποιούμε τη σχολική μας κοινότητα με διάφορες δράσεις και συμμετέχουμε στην ενίσχυση του έργου της "Κιβωτού του Κόσμου"- εθελοντικός- μη κερδοσκοπικός οργανισμός μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού.

Εργασίες μαθητών

Οι μαθητές του Erasmus έφτιαξαν αφίσες για να διαδώσουν το μήνυμα της κοινωνικής μας καμπάνιας.
Big picture

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Πολλοί μαθητές του σχολείου μας υποστήριξαν την καμπάνια με τον δικό τους τρόπο. Έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πολλή αγάπη και μεράκι , τις οποίες και πρόσφεραν στο bazaar της Κιβωτού του Κόσμου γνωρίζοντας ότι έτσι βάζουν το δικό τους λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια μέριμνας απροστάτευτων παιδιών.

Συλλογή τροφίμων

Ενημερώσαμε για τη δράση μας όλη τη σχολική κοινότητα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βοήθησαν στο να μαζευτούν διάφορα χρήσιμα είδη και τρόφιμα . Ο Δήμος Βύρωνα μας διέθεσε οδηγό και αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ειδών στην Κιβωτό. Διδάξαμε στους μαθητές μας ότι η έμπρακτη προσφορά και ο εθελοντισμός είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Η επιστολή της Κιβωτού προς τους μαθητές μας και η χριστουγεννιάτικη κάρτα τους.

Big picture
Big picture

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ευχαριστούμε όλες τις οικογένειες και τους συναδέλφους που στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια. Νιώθουμε χαρούμενοι που ένας τόσο σημαντικός σκοπός λειτουργεί ενωτικά για τη σχολική μας κοινότητα για άλλη μια φορά.


Εκ μέρους της Παιδαγωγικής Ομάδας του Erasmus,

Βασιλική Μπολτσή

Καλές γιορτές σε όλους!