Verslag; het uur nul , Dirk Bracke

Meer info over het boek de schrijver enz....

Korte inhoud

Ben een 15 jarige jongen leid een gezond en goed leven. Tot hij een paar drugsdealers leerde kennen door na school wat in de stad rond te hangen. Ben rookt af en toe weleens een jointje. Hij word ook verliefd op een meisje genaamt Diana. Op zijn zestiende kreeg hij van de dokter te horen dat hij seropositief was. Daardoor wil hij een einde maken aan zijn relatie met het veertienjarig meisje Diana. Hij zwijgt zel tegen iedereen over zijn 'geheim'...

De schrijver

Zijn leven

Dirk Bracke, de schrijver van het boek is geboren op 4 juni 1953 in Sint Gillis Waas.

Het is een Vlaamse schrijver van voornamelijk jeugdboeken. Onder zijn boeken heeft hij een groot aantal 'toppers'. Hij heeft dan ook al zeer veel prijzen met zijn boeken gewonnen. Zijn werk is vertaald in het Duits, Spaans en in het Pools. In het totaal verkocht hij al meer dan 300 000 exemplaren in 16 jaar. Zijn boek het engelenhuis werd zelfs in 2010 verfilmd!

Een kort fragmentje

Hij keek paniekerig om zich heen om een vluchtweg te vinden, maar het groepje had hem al uitgesloten. In een oogwenk ontstond er ruimte rond het enge cirkeltje. Verschrikt of belust op sensatie wachtte iedereen op wat onvermijdelijk leek. "laat hem met rust!" Carla probeerde de kring vruchteloos te doorbreken en Thomas weg te trekken. Robbie grijnsde "Hou je erbuiten, Carla of...." Hij knikte naar Els. Die greep Carla bij het haar en trok haar hoofd ruw achterruit. Carla schreeuwde het uit. Thomas probeerde haar te helpen, maar hij werd door de jongens hardhandig teruggestompt. "De meisjes hadden genoeg aan elkaar," vond Filip. "Maar jij hebt Carla van Robbie afgenomen en dat pikken we niet!" "Ze mag toch zelf beslissen wie ze wil," probeerde Thomas zich te redden. "Vind je.... " siste Robbie tergerend en meteen beukte hij met zijn vuist in Thomas' gezicht.

Personages

Ben is een jongen die zich wat laat leiden door zijn ‘kliek’. Hun wil is voor hem wet. Al vanaf jonge leeftijd( ongeveer veertien jaar) wil hij nieuwe dingen leren kennen. Hij is dus duidelijk niet aan de luie kant. Hij experimenteert met drugs, seks…maar als een liefje krijgt, is hij heel trouw aan haar en kiest haar boven alles, zelfs de bende.


Diana komt maar in het tweede stuk van het verhaal tevoorschijn. Ze wordt precies als de engel beschouwd, omdat ze Ben van de drugs weghaalt en hem doet minderen met roken. Ze is geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken, want Diana is nog maar veertien jaar en vrijt al met een jongen die toch wat ouder is. Een doorzetter is ze wel, want als ze iets wil, dan krijgt ze het meestal ook. Ze is ook wel aan de jaloerse kant.


Filip is te omschrijven als een ‘harde’ jongen die moeite heeft met het tonen van zijn gevoelens. Hij doet alles om toch maar een beetje bij de ouderen te horen. Eigenlijk zou je hem een beetje een meeloper kunnen noemen, en dit zorgt toch wel voor zijn ondergang.

Mening

Ik vond het een goed boek omdat het heel meelevend is. je stelt het je voor in het echt. Het boek is ook nog spannend met wat romantiek. Het is vooral aan te raden aan jongeren die niet zo graag lezen (zoals ik) omdat het een boek is dat heel vlot leest.