Eindopdracht Mediawijsheid

Kelsey Smetsers

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat

Ik heb een aantal dagen mijn telefoon- en laptopgebruik bijgehouden. De opdracht was om dit voor één dag bij te houden, maar op die manier dacht ik een té subjectief beeld te creëren.


Hier mijn lijstje van apps die ik iedere ochtend onder het genot van een kopje koffie met cacao-poeder structureel check, zodat ik weet wat er allemaal in de wereld aan het gebeuren is:


Nu.nl


Metro


New York Times


News 24


Washington Post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Natuurlijk check ik, zoals de meeste van mijn leeftijdgenoten, ook mijn WhatsApp berichten dagelijks. Dit gebeurt niet op specifieke tijden. Toch ben ik geen fan van WhatsApp omdat het vaak het persoonlijk contact tussen mensen verhindert.


Ken je dat? Dat iemand boos wordt omdat een berichtje wel gelezen is, maar niet meteen beantwoord? Dat zijn voor mij redenen om me minder met WhatsApp en Facebook bezig te houden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn lijstje van apps die ik in de middag check;


Nu.nl


Metro


New York Times


News 24


Washington Post


Facebook


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

's Avonds voor het slapen gaan check ik dan nog maar eens de nieuwssites afhankelijk van wat er de rest van de dag al in de wereld is gebeurt:


Nu.nl


Metro


New York Times


News 24


Washington Post


Volkskrant

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------voor een leuke poster met meerdere apps erin verwerkt waar ik mee werk, of die ik bezoek, klik op onderstaande link

"Have more than you show, Say less than you know" William Shakespeare - King Lear

Feedly


Tijdens de lessen van Mediawijsheid is de app "feedly"naar voren gekomen.

Feedly is voor mij een van de meest gebruikte apps geworden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel andere apps heb kunnen elimineren uit mijn lijstje.


Deze app geeft de gebruiker de mogelijkheid om nieuwssites van over de hele wereld toe te voegen. Het beste van alles is dat de nieuwe artikelen allemaal overzichtelijk in één app te vinden zijn.Ik kan me voorstellen dat niet iedereen op zo'n app zit te wachten. In mijn geval is de app super handig, omdat ik nieuws van over de hele wereld bij wil houden. Voorheen had ik hier allemaal verschillende applicaties voor gedownload.


Met feedly staan de artikelen van al mijn toegevoegde nieuwssites allemaal op een rijtje, waardoor mijn telefoon minder batterijcapaciteit verbruikt en ik ben veel minder lang bezig met het checken van het nieuwsoverzicht. Alle artikelen die voorheen al zijn geopend worden binnen de app gemarkeerd als gelezen. Zo scheelt het me niet alleen in batterij verbruik maar ook nog eens in tijd.

consumeren

De meeste apps die ik gebruik draaien om het consumeren. Ik vind het belangrijk om uitgebreide kennis over de wereld op te doen, dus lees ik heel erg veel. Dit gaat dan ook om uiteenlopende onderwerpen. De apps die ik gebruik zijn over het algemeen nieuwssites, waarbij ik alleen de artikelen lees en ze probeer op te slaan in mijn eigen geheugen. Reacties geef ik maar zelden op een artikel.


Hierboven heb ik geschreven over de app Feedly. Deze app is brilliant om het consumeren zo soepel en snel mogelijk te doen. Hierdoor bespaar ik erg veel tijd en kan ik me meer bezig gaan houden met het produceren en participeren in de online wereld

produceren

Ook ben ik actief met het produceren in de online wereld. Dit op verschillende manieren. Ik ben gek op lezen, dat lijkt me duidelijk. Behalve lezen vind ik het ook erg leuk en uitdagend om mijn eigen verhalen te schrijven. Ook deze publiceer ik online. Vanwege het genre van mijn schrijfsels heb ik geen link toegevoegd naar mijn verhalen.


Verder ben ik actief met Instagram. Dit is om foto's te publiceren van mezelf, maar ook van de omgevingen waarin ik leef. Ik probeer de kunst van het leven vast te leggen in foto's. Ook zorgt dit ervoor dat ik de foto's associeer met herinneringen. Ik houd ervan om foto's te bewerken, maar ook om zelf de beeldende kunst te maken. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, bewerken van foto's en het proberen te zien wat een ander niet ziet.


Op deze manier houd ik mezelf lekker bezig, en het werkt heerlijk ontspannend in mijn drukke leven.

participeren