Vaders, verlangen en voorleven

ITH Nijmegen & Praktijkvader

Wat is de ware plek van vaders? En hoe komen ze daar?

Veel aanstaande en jonge vaders zijn onzeker over hoe ze het vaderschap in moeten vullen. Ze willen meer aanwezig en betrokken zijn dan hun eigen vader was. Maar hoe dat er precies uit zou moeten zien is niet duidelijk.

Van hun partner, hun moeder en vrouwelijke professionals zoals de verloskundige, kraamverzorgster krijgen ze wel dingen aangereikt, maar die gaan meestal over hoe je praktisch met een baby of kind omgaat. Over het vaderschap kunnen ook zij de jonge vader maar weinig vertellen. Met als gevolg dat de meeste vaders alles maar over zich heen laten komen en gaandeweg, met vallen en opstaan, zich het vaderschap eigen maken. En dat is jammer.

Jeroen de Jong - vadercoach bij De Praktijkvader - neemt je een avond mee in de inspirerende rol die vaders op zich kunnen nemen. En hij laat je zien wat de volwassen mannen van nu kunnen doen om zo’n vaderfiguur te zijn.

Ook een aanrader voor alle professionals die met mannen werken!

Instituut voor Toegespaste Haptonomie

Wednesday, April 22nd, 7-9pm

67 Mariënburg

Nijmegen, GE

Programma

  • 18.45 uur: inloop, koffie/thee
  • 19.00 uur: lezing 'Vaders, verlangen en voorleven'
  • 21.00 uur: borrel en napraten

Instituut voor Toegepaste Haptonomie

Het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) is een kenniscentrum voor haptonomie en haptotherapie en een erkend opleidingsinstituut. We zijn een organisatie, die zich continu ontwikkelt. Dit doen we in samenwerking met diverse professionals en partners.

De Praktijkvader

Met De Praktijkvader wil Jeroen de Jong een forse bijdrage leveren aan een wereld waarin mannen elkaar inspireren, van elkaar leren en elkaar inwijden in het vaderschap. In die wereld weten vaders wat ze belangrijk vinden in het grootbrengen van hun kinderen. De Praktijkvader biedt online trainingen aan, groepstrainingen op locatie en individuele coaching. Daarnaast schrijft Jeroen voor diverse (online) tijdschriften over authentiek vaderschap.