Het helse paradijs

Thea Beckman

Het helse paradijs

Het verhaal wat in het boek van 'Het helse paradijs' staat, speelt zich af in de toekomst en dat gebeurt zes eeuwen na de 3e Wereld oorlog.


Op Thule (zoals de bewoners Groenland zelf noemen) zijn de vrouwen de baas en leven de mensen in harmonie met de natuur, wat ook inhoudt dat er weinig milieuonvriendelijke machines worden gebruikt. Het land heeft geen leger en zelfs geen gevangenissen, wanneer iemand een misdaad begaat krijgt hij/zij als straf een gekleurde stempel op zijn/haar voorhoofd.


Het helse paradijs gaat over één persoon die erg belangrijk is in dit boek, namelijk Kilian Werfel. Wanneer Kilian in een grote expeditie terecht komt om Groenland te veroveren samen met de Badeners, loopt dit uit tot een oorlog tussen de Badeners en de Thulenen. Na enkele tegenslagen lukt het de Badeners om de Thulenen te veroveren. Alles zit tegen en Kilian wordt door de Badeners gekozen als zondebok en beschuldigen hem van overlopen. Hoe loopt dit verder voor hem af ..? Zou hij kunnen ontsnappen of zou hij in bescherming worden genomen door de Thulenen? Beleef het verhaal van Kilian Werfel verder mee en kijk hoe het afloopt.

Thea Beckman

Thea Beckman is geboren op 23 juli 1923 in Rotterdam. Ze trouwde in het jaar 1945 met Jhonn Hendrik Beckmann met wie ze twee zonen, Rien en Jerry en een dochter Marianne kreeg.

Zij gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, want die vond Beckmann te Duits.


Thea Beckman studeerde op latere leeftijd sociale psychologie aan de Universiteit in Utrecht. Beckman wist op haar elfde levensjaar al dat ze wou gaan schrijven. Vaak deed ze als ze aan het schrijven was muziek op. Vaak spannende muziek zodat ze spannende verhalen kon gaan schrijven. In het jaar 1974 kreeg Thea Beckman voor het boek 'Kruistocht in spijkerbroek' een Gouden Griffel. Dit boek is later in de jaren verfilmd. Thea Beckman heeft verschillende prijzen gewonnen en ze heeft ook verschillende boeken geschreven.

Lees ook de boeken:


  • Kruistocht in spijkerbroek
  • Het geheim van Rotterdam
  • Een bos vol spoken
  • De stomme van Kampen
  • En nog veel meer...