Berkenbrief

Nieuwsbrief van Berkenboom Humaniora

Big image

We zijn weer gestart!

Op maandag 1 september startten maar liefst 155 eerstes aan hun loopbaan in Berkenboom Humaniora. De leerlingen uit de vijf klassen moderne en twee klassen Latijn maakten kennis met hun klasgenoten en leerkrachten.

Ook verwelkomden we 22 neveninstromers. Zij werden intussen opgenomen in hun nieuwe klassen van het tweede tot het zesde jaar. We hopen dat jullie een boeiend, uitdagend en pittig schooljaar tegemoet gaan!

Big image
Ook de leerkrachten en directie zijn er helemaal klaar voor! Haren geknipt, nieuwe kostuumvest en lachen maar!

September: drukke maand!

In september staan al meteen een heleboel activiteiten op het programma.

Je kan via de website vanaf volgende woensdag een uitgebreide semesterkalender bekijken. We zetten nu alvast de belangrijkste data op een rijtje!

- 9 september: klas- en individuele foto's

- 9 september: infoavond werking vijfde jaar

- 13 en 14 september: audities groots Berkenboomspektakel 'Vlucht 365' (zie ook verder)

- 18 en 19 september: ontmoetingsdagen vierdejaars (Boulogne-sur-Mer)

- 18 en 19 september: S.U. Frans - esthetica: Parijs

- 19 september: ontmoetingsdag derdejaars (verschillende locaties)

- 25 en 26 september: ontmoetingsdagen eerstejaars (Dworp)

- 25 september: infoavond werking zesde jaar

- 26 september: ontmoetingsdag tweede jaar (verschillende locaties)

- 28 september: vertrek uitwisselingsstudenten naar Krakow

VLUCHT 365

Tijdens het weekend van 13 en 14 september kan iedereen deelnemen aan de audities van het grootse Berkenboomspektakel 'Vlucht 365'. Meer info vindt u op de website www.vlucht365.be. Iedereen die zich inschrijft, kan meespelen in deze productie!
Big image

SCHOOLONLINE

Dit schooljaar start de school met een nieuwe, digitale leeromgeving. We wisselen Chamilo voor Schoolonline. De invoering gebeurt in stappen: we verwachten dat binnen de maand september de leerlingen toegang zullen krijgen tot dit platform. De leerlingen kunnen er de agenda raadplegen en materiaal downloaden, net zoals ze dat eerder op Chamilo konden. Ouders kunnen er de briefwisseling, rapporten en andere praktische info raadplegen. We houden u op de hoogte.
Big image

Feestelijke afsluiter

Hoe kunnen we eerste lesweek voor onze eerstes beter afsluiter dan met een receptie? De leerlingen konden in het zonnetje eerst luisteren naar de speech van de nieuwe directeur van de eerste graad, mevrouw Van Beem. Ook kreeg elke klas een uitdaging voorgeschoteld die ze moeten waarmaken tegen de ontmoetingsdagen! Ze kunnen hierbij rekenen op de hulp van de meters en peters van ons zesde jaar. Elk klasje van het eerste jaar krijgt dit schooljaar immers de lieve steun van een duo ervaren Berkenbomers: zij loodsen hen door hun eerste jaar op onze school.

Nadien trakteerden we de leerlingen op een lekkere cocktail en konden ze hun praatje doen voor de babbelbox van BerkenboomTV. Het resultaat hiervan kan u dit weekend bewonderen via de sociale media van de school!

Berkenboom Humaniora

Een middelgrote school in het hartje van Sint-Niklaas

Kleine Peperstraat 16

9100 Sint-Niklaas