Wandkleed van vilt

Masterclasses schilderen met wol, zijde en sojalont e.a.

Wanddecoratie van vilt

Muurdecoratie van vilt (d.m.v. schilderen met wol )

De mooiste geselecteerde gewassen wol, schapenkrullen, lokken, en zijde liggen voor je klaar! Er wordt gevilt op een ondergrond van kaardvlies of naaldvilt. Je leert alles over het viltproces en hoe je materialen kunt combineren, textuur of een bepaald dessin (patroon) kun toevoegen.

Een heerlijke workshop waar je helemaal ''uit je hoofd" met je handen mag werken! Pure mindfullness.

Wist je trouwens dat wol aan de muur ook een akoestische werking heeft in galmende ruimtes? Het is mogelijk een wandpaneel, schilderij of groot kussen te maken, of je eigen creatieve idee tot uiting te brengen onder begeleiding van de viltkunstenares.

Ervaring is niet nodig, je zal ongetwijfeld verrast worden door jezelf!

De workshop kost 120,- euro, dit is inclusief materiaal, gebruik gereedschappen en de viltmachine. Tips om werkstuk op te spannen na afloop.


reactie van deelnemer:

Judith: "Vandaag meegedaan met de gratis íntroductie'-workshop van Zachtaardig. Zeer de moeite waard. Geschilderd met wol, krullen en katoen. Mooie lokatie, toegewijde docente. Annelies, hartelijk dank!"

Yacintha: Heerlijk rustig werken in een prettige sfeer Bedankt Annelies!"

Data workshops 2017 op afspraak ! - tijd: 11.00 - 16.00

info data & reserveringen: mail annalies.vaneerde@live.nl

Vermeld in de mail je volledige naam en telefoonnummer en voorkeursdatum.

Maximaal 4 personen per workshop.

Zelf een groepje collega's of vrienden? Maak een afspraak voor een Workshop Op Maat !

Prive-les mogelijk.

Big image
Big image
Big image
Big image

Viltschilderij, kleed, loper, of groot kussen !


Inhoud workshop

Wool-painting: Schilderen met wol op een ondergrond van pre-vilt.

In deze workshop wordt er gewerkt met een grote variatie aan gewassen geselecteerde wol en vezels als zijde, sojalont, en bananen-eco-zijde.

De deelnemers beleggen een wollen basislaag met een eigen persoonlijke selectie. De een wil intuïtief schilderachtig werken met wol, de ander heeft een voorkeur voor een patroon of dessin. Grof of juist heel verfijnd werken, veel opties zijn open. Het experiment met de diverse prachtige natuurlijke materialen staat centraal. Annalies zal het proces begeleiden naar een volwaardig eindwerkstuk dat te gebruiken is als kleed, groot kussen, maar ook mooi als decoratief akoestisch wandpaneel. Je krijgt tips hoe een werkstuk op houten latten te spannen als een schildersdoek.

Er is plek voor maximaal 4 deelnemers. Iedereen krijgt hierdoor voldoende tijd en persoonlijke aandacht. Beginners en gevorderden van harte welkom!


prijzen

€120,- incl. drankjes, alle materiaal voldoende voor een lap van 70 x 70 tot 1 m2 oppervlakte, en (deels) gebruik van de viltmachine.

Voor zijdevezels vraag ik een extra bijdrage afhankelijk van de gebruikshoeveelheid. Het is handig om ca €20,- euro te reserveren voor kostbaarder materiaal als ecologische bananenzijde en soja-lont (zijde), en gebruik van de viltmachine. Heb je nog mooie restjes wollen draden liggen, of iets anders bijzonders wat misschien bruikbaar is, neem die dan gerust mee.

Big image
Big image
Big image
Big image
Big image
Big image
Big image