Andere investeringen

An Abney Associates Ameriprise Financial Advisor

Een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille bevat een mix van aandelen, obligaties, op korte termijn geldbeleggingen en spaarrekeningen die is afgestemd op uw beleggingsprofiel goals en risicotolerantie. Als u uw investering sportefeuille verder te diversifiëren wilt, kunt u kijken naar andere investeringsmogelijkheden. Hier zijn een paar van deze, met korte uitleg van wat ze zijn, hoe ze kunnen wodern gebruikt en wat de risico's en potentiële beloningen kunnen worden.


EDELE METALEN


Sommige beleggers kopen zilver of goud als een hedge tegen inflatie of monetaire schommelingen.


In het algemeen, als de inflatie stijgt, gaat de waarde van de dollar normaal omlaag. Historisch gezien, wanneer een aanzienlijke daling van de dollar is opgetreden, ging goud en zilver (en platina in mindere mate) in waarde. Edele metalen zoals goud had een neiging te behouden hun koopkracht maakt niet uit hoe slecht de munt daalde. Edele metalen hebben een intrinsieke waarde, terwijl valuta letterlijk minder waard dan het papier waarop dat het is afgedrukt, worden kan zoals het geval met de Duitse mark na Wereldoorlog I. houden in mening, niettemin, dat uitvoering in het verleden geen garantie voor toekomstige resultaten is, was en kan er geen garantie dat een investering ooit rendabel zal zijn.


Net als bij elke andere investering, zijn risico's betrokken bij het investeren in goud. Het gaat hierbij om bepaalde risico's ongewoon om andere soorten investeringen, zoals veranderingen in het monetaire beleid en valutadevaluaties. Beleggers moeten de risico's van beleggen in goud met hun financiële professional bespreken.


Sommige opties voor investeren in edelmetalen omvatten eigenlijk aankoop van het activum (dat wil zeggen, goud of munten), het kopen van aandelen van mijnbouwbedrijven, investeren in een fonds dat zich haar portefeuille van effecten van de uitgevende instellingen wier voornaamste bezigheid in goud-gerelateerde activiteiten richt, futures of opties contracten (zie hieronder) kopen of investeren in een exchange traded fund, die in het bezit van goud.


Opties


Opties geven de eigenaar het recht, maar niet de plicht, te kopen of verkopen van een onderliggende waarde tegen een vaste prijs (uitoefenprijs) vóór een bepaalde datum (de vervaldatum). Het onderliggende activum kan worden (om sommige van de meer populaire noemen) valuta, een voorraad, een index, een band of een schatkistpapier. Een call-optie is het recht om te kopen van de onderliggende waarde, en een put-optie is het recht om te verkopen van de onderliggende waarde. De prijs die betaald voor de optie heet de premie.


Een investeerder koopt een optie om een bepaald aantal aandelen voor een beperkte periode van tijd. Een investeerder kan een call-optie kopen omdat hij of zij is van mening dat de prijs van het aandeel zal omhoog gaan in die periode. Evenzo kan een investeerder een put-optie kopen omdat hij of zij van mening is dat de prijs in die periode dalen zal. Als de investeerder heeft geraden verkeerd, de optie verloopt waardeloos en hij of zij zou kunnen verliezen de totale premie betaald voor de optie.


Een investeerder kan verkopen een optie voor inkomen op een onderliggende zekerheid dat hij of zij eigenaar is. De inkomsten is de premie die een optie koper betaalt voor de aankoop van de optie. Als de onderliggende veiligheid in het voordeel van de optie-koper beweegt, de koper kan de optie uitoefenen en de optie verkoper kan worden verplicht om te verkopen het onderliggende aandeel. Als de onderliggende veiligheid in het voordeel van de verkoper beweegt, de koper normaal gesproken niet zal uitoefenen de optie, en de verkoper houdt zowel de premie als de onderliggende waarde.