Economia I Sostenibilitat

Carta de la Terra

Economia sostenible i energia sostenible

Ciutat intel·ligent? quan escoltem aquest concepte podem relacionar perfectament l'economia sostenible i l'energia sostenible, ja que en una societat d'aquest nivell tot gira entorn de la sotenibilitat, de manera que es satisfan adecuadament les necessitats básiques de institucions, empreses i, es clar, dels propis habitans. Per tan, l'economia sostenible sería quan les activitats econòmiques són sostenibles ambiental i socialment, a partir d'un finançament assequible. Mentre que l'energia sostenible és quan satisfacem les nostres necessitats sense ficar en riscs els recursos naturals.

avantatges econòmics i socials de tres energies sostenibles

Energia Eólica

Big image
 • és un recurs abundant, renovable i net.
 • ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 • ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 • Rendiment econòmic considerable i amb independència de l’exterior per a la seva producció.
 • la rendibilitat d’una instal·lació eòlica depèn principalment de la inversió que s’efectuï, d’els costos d’explotació, de l’energia produïda i del preu de venda.
Energía Eólica

Energia Hidràulica

Big image
 • S'utilitzen l'energia potencial de l'aigua embassada per l'obra de presa que fa de barrera.
 • Alt rendiment energètic.
 • Suposa una eliminació dels costos dels combustibles.
 • Els costos d'operació són baixos ja que les plantes estan automatitzades i es necessiten poques persones durant l'operació normal.
 • Permet realitzar activitats d'esbarjo i les centrals no impideixen banyar-se mi estar en l'aigua.
Energía Hidráulica

Energia Solar

Big image
 • És una font d'energia renovable, els seus recursos són il·limitats.
 • Els costos d'operació són molt baixos.
 • Es pot integrar en les estructures de construccions noves o existents.
 • El manteniment es senzill i barat.
 • Els panells fotovoltaics són nets i silenciosos.
Energía Solar

Declaració de la DÈCADA DE L'ENERGIA SOSTENIBLE PER A TOTS ( 2014-2024) de l'ONU

L'Assemblea General de Nacions Unides ha declarat la dècada 2014-2024 com la dècada de l'Energia Sostenible per tothom, reafirmant la importància de l'energia en el desenvolupament sostenible global. Els estats membres han d'unir esforços per assegurar l'accés a l'electricitat als més de 1.300 milions de persones que encara no en tenen i per això, és clau millorar l'eficiència energètica, augmentar el mix d'energies renovables i fer ús de tecnologies molt més eficients en l'ús de l'energia.

Treball verd

La UE ha imposat uns ambiciosos objectius en matèria de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle , el foment de les energies renovables i la reducció dels residus . Això ha generat una àmplia gamma de llocs de treball « verds» : aquells que contribueixen a la conservació del medi ambient oa la seva recuperació . Perquè siguin veritablement sostenibles , però , haurem de assegurar-nos que ofereixin unes condicions de treball segures , saludables i dignes . Els llocs de treball « verds» han de ser bons per als treballadors i , així mateix , per al medi ambient .

Exemple de poble sostenible: GÜSSING (Austria)

Com s'ho ha fet?
El 1988 , Güssing era una de les àrees més pobres d'Àustria . No tenia cap tipus d'indústria ni activitat comercial que proporcionés feina estable , més enllà d'una agricultura bàsica de blat de moro , gira-sols i fusta . Però a principis dels anys noranta , van decidir posar fi a aquesta situació . Havien de deixar de banda els combustibles fòssils , arribats de fora , i començar a generar energia amb recursos propis i renovables. D'aquesta manera, a més d'estalviar i reduir emissions , els diners es reinvertiria a casa i s'activaria l'economia de la comarca .
Primer , es van revisar tots els edificis públics per optimitzar l'ús d'energia , i van aconseguir reduir el consum un 50% . Després , van prohibir l'ús d'energia provinent del gas i del petroli d'importació . Actualment , i des de l'any 2001 , generen tota l'energia que necessiten , allà mateix i amb fonts renovables . I encara els sobra per vendre-la a les regions veïnes .
Big image

Coca-cola

Ofereix una gran varietat de begudes , amb ampli espectre de sabors i ocasions . El conèixer les cultures locals , incloent-hi les preferències en el treball , activitats recreatives i d'entreteniment , és essencial per al desenvolupament d'un creixement de negocis global i sostenible . Segons les seves promocions i publicitat Coca cola s'ocupa d'aquest adquirir aquest coneixement . L'empresa està compromesa amb programes d'educació , salut , benestar , medi ambient i diversitat . En Coca Cola té per objectiu ser un bon veí , modelar congruentment les decisions de negocis per millorar la qualitat de vida a les comunitats on fan negocis .

Mcdonald's

el producte que ven McDonalds és bàsicament el mateix a tot el planeta , sense adaptar l'oferta als gustos de cada país , de manera que sembla que no som tan diferents en cultura ni en gustos . Avui dia el " Big Mac" , hamburguesa més famosa de l'empresa , triomfa en els cinc continents i es converteix en un punt en comú els habitants del planeta. Avui és una empresa que ha fet el salt i ha sortit del seu mercat original ( USA ) per conquistar el món amb la seva qualitat . Evidentment , el secret del triomf consisteix en oferir una immillorable relació entre qualitat i preu .

Nike

s'adapta a les Necessitats i desitjos dels individus pertanyents a un grup concret . NIKE , va basar la seva super política de segmentació a oferir sabatilles orientades a la pràctica de l'esport , oferint un tipus de calçat per a cada esport , segmentant així el Mercat .

Actualment podem trobar en NIKE un ampli ventall de varietats de sabatilles d'esport ia més sabatilles de passeig , que s'ajusten a les necessitats dels clients .

El color del dinero - Multinacionales