Gebroken soep

Jenny Valentine

Wat zou je doen als een vreemde je iets gaf wat van jou bleek te zijn?

Bij Rowan Clark thuis is niets zoals het zou moeten zijn. Haar oudere broer Jack is verongelukt, haar vader is vertrokken en haar moeder is sindsdien zwaar depressief. Rowan probeert zo goed als het gaat voor haar jongere zusje te zorgen, en voor de buitenwereld verborgen te houden dat alles verkeerd gaat. Op een dag krijgt Rowan een foto van haar overleden broer Jack in handen, breed lachend. Rowan gaat op zoek naar de jongen die haar het negatief gaf. Hij leert haar weer van het leven te genieten.

In de pers

Knack

'Het verhaal zit boordevol interessante gedachten en mooie oneliners. Haar personages zijn lang geen clichétieners – altijd een cadeau. Bovendien heeft ze een patent op het sterk afsluiten van hoofdstukken, dikwijls laat ze de lezer perplex achter. En dat is veel. Een sterk, breed en gerijpt boek over rouwen.'

Literaire prijzen

Costa Children's Book Award 2008

Over de auteur

Jenny Valentine is Engelse en studeerde English Literature in Cambridge. Ze heeft een winkel met biologische producten. Met haar eerste boek Op zoek naar Violet Park won ze meteen een belangrijke Engelse prijs: de Guardian Children's Fiction Prize. Haar boeken gaan over jongeren die zich alleen moeten zien te redden in onze ingewikkelde wereld.

Boektoppers

De Boektoppers blijken een heuse succesformule om leerlingen in het secundair onderwijs aan te zetten tot lezen. Onder het motto 'per graad vijf (top)boeken voor de prijs van één' bieden de Boektoppers uw leerlingen úren puur leesplezier voor een vriendelijke prijs. De geselecteerde boeken vertellen stuk voor stuk een ijzersterk verhaal, boeiend van het begin tot het einde.

Bestel nu uw pakket van 5 boeken voor slechts € 19,75!