Nieuwe Generatie Televisies

Big image

Waar alle smartphones zich steeds meer en meer ontwikkelen kunnen de televisies natuurlijk niet achterblijven. Verschillende merken hebben deze nieuwe tv soort al aangekondigd om te gaan verkopen of verkopen deze nieuwe tv soort al.


Wat is oled?


Organische lichttemitterende diode beter bekend als oled. Deze organische materialen geven licht als er stroom doorheen gaat. Ieder pixel bestaat uit 3 subpixels van de kleuren rood, groen en blauw. Omdat elke subpixel zelf licht geeft, is er geen achtergrond verlichting nodig. Wat de oled-tv dunner en zuigniger maakt.Oled heeft helaas ook een paar nadelen.

Net als de meeste lichtbronnen vergaat ook oled. De levensduur is niet lang. De gemiddelde oled -tv heeft een levensduur van 4 jaar. LG daar in tegen heeft een oled -tv uitgebracht die volgens hun maarliefst 10 jaar mee zou moeten gaan. Wat gelijk staat aan maarliefst 60 000 uur wanneer deze ongeveer 8 uur per dag aanstaat. Waar een gemiddelde ldc scherm maar 50 000 uur meegaat


Een ander nadeel is de prijs.

Oled -tv's zijn heel duur. Denk aan een prijs tussen de €1.000 en de €5.000. Waar de prijs eerst lag rond de €8.000. Oled wordt ook al toegepast bij smartphones want dit is al goedkoper.


De toekomst van oled.


De oled-tv zal zeker vaker te zien zijn bij de mensen thuis. Het is een televisie met een A-label. Veel mensen willen milieu bewuster leven en zullen dus ook een oled -tv scherm aanschaffen. Als meerdere mensen een oled -tv aanschaffen dan zullen de prijzen ook dalen. Ook is het afwachten op andere tv merken die nog niet een oled -tv op de markt hebben gebracht. Wanneer deze ook een oled -tv op de markt brengen waarmee er geconcurreerd kan worden en de prijzen van de oled-tv zullen dalen.


Het marktaandeel van de oled -tv.


Niet veel mensen hebben al een oled -tv. Er kan dus nog veel geinvesteerd worden in het gebruik van de oled -tv. Er kan bijvoorbeeld geinvesteerd worden in het maken van een oled beeldscherm wat nog goedkoper gemaakt kan worden zodat meer mensen deze zullen kopen en er winst mee gemaakt kan worden. Nog niet veel mensen hebben een aandeel in de oled -tv.