LEEFSTIJL GEZOND OF ONGEZOND

Heb jij een gezonde of ongezonde leefstijl?

Wanneer heb je nou een gezonde of een ongezonde leefstijl?

Als je goed voor je lichaam zorgt heb je al snel een gezonde leefstijl. Maar als je daar iets minder oplet kun je zo in een ongezonde leefstijl glijden. Alcohol, roken en drugs zijn daar vaak de oorzaak van. Je wilt toch niet als een zwerver eindigen?

Alcohol nuttigen oke, maar drink met mate! (geen alcohol <18)

Alcohol drinken kan niet schadelijk zijn als je het met mate doet. Met mate, op dat punt gaat het meestal mis. Je gaat al snel meer drinken en dan wordt het schadelijk.


Het is heel erg schadelijk als je onder de 18 jaar al alcohol drinkt. Dit is dan ook in Nederland verboden! Alcohol onder de 18 jaar tast je lichamelijke/geestelijke ontwikkeling aan.

Roken is niet stoer!

Roken is zeer schadelijk voor je gezondheid. Wetenschappers hebben bewezen dat 25% van alle rokers 10 jaar eerder dood gaan dan niet-rokers. Ieder die rookt heeft 50% kans dat ze ook daadwerkelijk aan roken overlijden. Hiernaast zie je een plaatje van de longen van een niet-roker en een roker.

Drugs, begin er nooit aan!

Op de één of andere manier is het legaal om drugs te gebruiken in Nederland. Maar illegaal om drugs te telen in Nederland. Drugs gebruik heeft een verslavende werking en tast je lichamelijk/geestelijk aan. Kortom begin er nooit aan!