IMOBILIARE

Bucuresti-randament imobiliar

2012 a fost primul an de la inceputul crizei imobiliare in care s-a simtit o miscare pozitiva din puct de vedere imobiliar. In 2011 au fost inregistrate tranzactii in valoare de aproximativ 320 de milioane de euro iar in 2012 cu 20 de milioane mai mult. Din totalitatea tranzactiilor peste 45% au fost realizate in Bucuresti iar restul in alte orase ca Sibiu, Timisoara sau Brasov. Cele mai multe tranzactii au fost efectuate pe segmentul spatiilor de birouri cu aproximativ 160 de milioane euro.
Specialistii imobiliari sunt optimisti, si de parere ca piata imobiliara in Romania este pe puctul de a se stabiliza. La nivelul Capitalei cele mai active sectoare din puct de vedere a tranzactiilor imobiliare sunt sectoarele 1 si 2 iar cel mai putin implicat este sectorul 3 care prezinta cel mai mare grad de incertitudine in ceea ce priveste potentialul de dezvoltare imobiliara.
Bucurestiul se bucura de cele mai multe investitii din partea strainilor pe domeniul imobiliar, aproape 55% din totalitatea investitiilor au fost finalizate in Capitala. Pe langa acesta, Bucuresti este zona cu cele mai multe companii active din tara. Daca facem referire la cifra de afaceri a Capitalei, aproximativ 40% este rezultata din sectorele 1,2 si 3.
Potrivit unui studiu Romania prezinta un avantaj pe segmentul imobiliar datorita nevoii de dezvoltare urbana ce poate atrage investitori.