Voetbal is leuk maar.......

Ken je ook de andere kant?

WK voetbal

Voor het WK van 2014 in Rio de Janeiro worden er duizenden sloppenwijkbewoners hun huis uitgezet. Omdat de sloppenwijken plaats moeten maken voor winkelcentra, pakeerplaatsen, snelwegen en busbanen. Ook wil de Braziliaanse regering aan de wereld laten zien dat Brazilië modern, schoon en mooi is. Ze willen hun land goed promoten maar de realiteit is anders...

Het centrum van de stad wordt schoongeveegd!

Dit gebeurt niet alleen in Rio de Janeiro, maar ook bij het WK in Zuid-Afrika en de Olympische Spelen in China werden stadcentra 'schoongeveegd'. Sloppenwijken werden afgebroken en zwervers werden naar de buitenwijken gebracht en ze kregen er niks voor terug.

Amnesty International

Amnesty International houdt de regering tegen om dit te doen! www.amnesty.nl/actiecentrum

Vitor Borba Feirreira (Rivaldo)

Rivaldo speelt bij FC Barcelona als aanvaller, zijn 'magische linkerbeen' maakten hem onsterfelijk. Zoals voor meerdere sterspelers, was voetbal voor Rivaldo een kans om uit de armoede te komen. Hij groeide op in een sloppenwijk in Brazilië. Bij hem kan je nog wat sporen zien van zijn jeugd in de sloppenwijk. Hij heeft ingevallen oogkassen, kromme dunne benen en kunsttanden. Rivaldo is zijn roots nooit vergeten. Hij heeft de Rivaldo Foundation opgericht, die zich inzet voor kinderen in de sloppenwijken van Brazilië.