Weekmail Enactus Utrecht

Week 36

Lieve Enactor,

Afgelopen maandag zijn we op the Office van start gegaan met de Wat is Enactus? Avond voor alle nieuwe leden. Na een uitgebreide uitleg over de wereldwijde organisatie, onze projecten en de leuke sociale verplichtingen van Enactus Utrecht was het tijd voor de quiz! Gelukkig werden de meeste vragen goed beantwoord, aangezien foute antwoorden werden bestraft met het verplicht vertellen van een gênant verhaal of het doen van de robotdans!


In het Beatrixgebouw zal op maandag 9 september de Kickoff Enactus Avond plaatsvinden. Kom je daarvoor om 17:30 uur met je team eten in het Harbour Restaurant? Geef dit dan voor aankomende vrijdag door aan je teamcaptain. Voor 15 euro een heerlijke maaltijd en een gezellige start van deze avond! Gaat het je niet lukken om bij het eten te zijn? Dan zien we je om 19:45 uur in het Beatrixgebouw voor de onthulling van ons jaarplan! Tijdens deze presentatie zal onder andere duidelijk worden dat wij een andere invulling willen gaan geven aan de kwartaaldoelen. Denk wel vast na over welke doelen jullie met je project willen behalen maar houdt dit nog even geheim!


Verder is er een Facebook evenement aangemaakt voor de UtrechtInc workshop op 18 september. Wil jij je laten inspireren door de Pressure Cooker methode? Reserveer dan nu een plek door je aan te melden voor dit evenement op Facebook!


Op 24 september staat alweer het volgende Enactus evenement op de planning: de World Cup prepresentation! Ondersteun het presentatieteam met het geven van nuttige feedback en kom samen met alle leden in Mexicaanse fiesta stemming!


Ook willen we aan jullie vragen om allemaal de Belbin test in te vullen. Deze kun je vinden op: http://www.thesis.nl/thesis15/index.php?option=com_db8belbin&Itemid=3. Vul de test in, maak een printscreen van je resultaten en mail deze naar je teamcaptain en projectcoordinatoren@enactusutrecht.nl. De kwaliteiten van een team worden voor een groot deel bepaald door de cultuur en de vaardigheden van afzonderlijke teamleden. De Belbin test kan je helpen bij het vormen van een beter zelfinzicht. Aan de hand van deze test zal samen met je teamcaptain en met ons een persoonlijk ontwikkelingsplan worden opgesteld. Om dit jaar nog interessanter en uitdagender te maken, willen wij van jullie weten wat jullie dit jaar willen leren. Neem daarom je agenda mee naar de Kickoff Enactus Avond en schrijf je in voor een POP gesprek! Je kan je ook opgeven door je naam in het "POP Gesprekken rooster" dropbox bestand in te vullen.


Liefs,


Het bestuur

Belangrijke data

09 sept - Eten @ Harbour Restaurant om 17:30 uur Kickoff Enactus Avond @

Beatrixgebouw om 19:45 uur


18 sept - UtrechtInc workshop om 19:30 uur


24 sept - World Cup Prepresentation om 17:00 uur


29 sept t/m 1 okt -World Cup @ Cancun


12 okt - Heineken ExperienceWeekupdates

Kookeiland

Kookeiland heeft een ongelofelijk druk en succesvol weekend achter de rug. De vrouwen hebben in totaal 12 uur staan koken voor het 'chille' Dobberfestival. Ze kregen hulp van een journalist van het Straatnieuws. Een journalist alleen was niet voldoende er is ook nog een fotograaf langsgekomen in Maarsen. Terwijl de vrouwen aan het koken waren moesten ze allemaal een voor een de koelcel in met een keukenvoorwerp voor een fotoshoot. Dit was een groot succes.


Na uren in de keuken gezwoegd te hebben mochten de hipsters van het Dobberfestival van de Kookeiland gerechten genieten. Hoewel deze catering pas net achter de rug is hebben de vrouwen niet veel tijd om bij te komen, aangezien we inmiddels alweer een nieuwe catering opdracht binnen hebben gesleept. De caterings stromen langzaam binnen, maar ook ons werk- en leertraject wordt niet vergeten. Sinds afgelopen maandag zijn drie vrouwen met de Babel taalcursus begonnen. Onze volgende uitdaging is om een geschikte cursus voor MJ te vinden. Het laatste succes van deze week is ons nieuwe ontwerp voor de website. Er wordt niet alleen gesleuteld aan een nieuwe website, maar ook ons logo is in een nieuw jasje gestoken. Binnenkort gaan we live!
Sosjaal

Het academisch jaar is weer begonnen, de UBB stroomt weer vol en de koude tijden staan al weer voor de deur.. Maar niet gevreesd, de dames van SoSjaal zijn de hele zomer hard aan het breien geweest om jullie tegen ijzel en wind te beschermen. Dit met de nieuwe collectie STORM, waar jullie allemaal vast al over gehoord hebben. Nog even geduld en dan liggen de sjaals en hoofdbanden in de winkel!


Nog een nieuwtje is dat wij voortaan iedere laatste zaterdag van de maand een workshop zullen organiseren in de Ontdekking. Heb jij altijd al leren breien, moet je nog iets leuks bedenken voor je vrienden, vriendinnen of verband? Geef je dan hiervoor op! Het is een ontzettend gezellige middag op een superleuke locatie!


Liefs SoSjaal


Fiets&ik

Afgelopen woensdag is ook het Fiets&ik team van start gegaan! We zouden Fiets&ik niet meer zijn als deze eerste meeting niet gepaard ging met een paar drankjes! Op het terras bij eetcafe Bram heeft het 'oude team' onze nieuwe leden Marielle en Fenna alles verteld over ons project. Aanstaande vrijdag zullen wij de eerste echte vergadering hebben met het complete team+ Falco.


Dit Enactus-seizoen begon voor ons al erg goed met een potentiële koper! Deze week horen wij hier meer over.. Ook heeft een Fiets&ik-fan geld ingezameld voor ons! Aanstaande vrijdag kunnen we gaan brainstormen over een mooie bestemming voor dit bedrag. Ook gaan we een leuk plan bedenken voor de fietsbellen die (hopelijk) nog steeds op de Office liggen :)