Weekmail Enactus Utrecht

week 45

Lieve Enactor,

Afgelopen maandag 28 oktober en woensdag 30 oktober hebben veel leden zich ingezet voor onze partner StundentsInc. Wij hebben geflyerd voor het StundentsInc Startup event dat dinsdag 19 november zal plaatsvinden. Er zijn al veel inschrijvingen binnen, dus wij willen graag iedereen bedanken voor zijn/haar inzet hiervoor! Het flyeren heeft dus enorm geholpen! Bedenk dat het ook heel leerzaam is voor jouwzelf en je team! Dus als je je nog niet opgegeven hebt, denk hier dan nog goed over na of je hier niet toch bij aanwezig wilt zijn!


Ook is de Bring a Friend workshop-avond ontzettend goed verlopen. Iedereen was enthousiast en hopelijk zijn onze vrienden dat ook geworden! Neem ze mee naar de voorlichtingsavond op donderdag 21 november! Er zal deze week een event op facebook geplaatst worden, waar zij zich kunnen aanmelden voor deze avond.


Op 11 november is de volgende Enactus avond! Deze avond zal in het teken staan van de WorldCup. Deze avond zal bestaan uit drie verschillende rondes, waarbij we iedereen actief in groepen laten nadenken over bepaalde onderwerpen! Wees erbij!


Op 11, 13 en 18 november zullen de volgende flyershifts plaatsvinden voor Enactus Utrecht. Zorg dat je de pitch uit je hoofd leert, zodat iedereen eenzelfde verhaal vertelt! Het schema voor het flyeren zal deze week weer rondgestuurd worden. Mocht je onverhoopt niet kunnen, probeer dan te ruilen! Spreek mensen ook echt aan, dat helpt (dus niet zomaar flyers in iemands handen drukken).


Er is op facebook een vacature geplaatst voor nieuwe teamleden. Wanneer studenten deze oproep delen en de Enactus Utrecht facebook liken, dan kunnen ze twee kaartjes voor Smeerboel winnen! Meld dit aan je vrienden, deel het bericht zelf en plaats het bericht in allerlei facebookgroepen!


Tot slot, een oproep vanuit de RvA:


RvA zoekt nieuwe leden


Het kalenderjaar komt ten einde en dat betekent dat 2 van 4 leden van Raad van Advies aftreden. Met ingang van 1 januari zijn er daarom 2 vacante posities in de RvA.


De rol van de RvA is hoofdzakelijk de controle van het bestuur. Daarbij denkt het vooral mee over diens strategische vraagstukken. Waar wil het bestuur heen? Hoe kunnen ze dat het beste bereiken? Ook dient de RvA als klankbord voor bestuursleden.


- Ben je de komende 2 jaar beschikbaar?

- Vind je het leuk mee te denken over strategische vraagstukken van het Enactus Utrecht bestuur,

- Regelmatig nog eens een Enactus avond te bezoeken?

- Tweemaandelijks mee te vergaderen?


*zowel ex-bestuursleden als ex-teamleden mogen solliciteren


Omschrijf voor 15 december in 4 zinnen waarom jij de RvA vanaf 2014 wilt versterken. E-mail naar: stefan@intveldconsult.comLiefs,


Anne Sophie

Belangrijke data

  • 11 november: Enactus avond in het teken van de WorldCup
  • 11, 13 en 18 november: flyeren voor Enactus
  • 19 november: StudentsInc Start up event
  • 21 november: voorlichtingsavond bij JongeHonden
  • 26 november: deadline opsturen motivatie + cv


Project M

De eerste stappen in ons nieuwe project zijn gemaakt: we hebben besloten om een pilot moeder-kind-ochtend te gaan draaien! Na vorige week een kleine teleurstelling te krijgen door te horen dat de moeder met wie we het project graag wilden starten het toch te druk voor ons heeft, hebben we besloten om het uitgewerkte idee dan maar gewoon zelf te gaan doen. We zijn nu met het buurtcentrum van Sterrenwijk aan het bekijken wat een handige datum gaat zijn, maar zoals het er nu uitziet gaan we 27 november of 4 december beginnen met onze eerste moeder-kind ochtend. Geheel in Sinterklaas thema, dus mocht je de grote behoefte hebben om een ochtend Sint of Piet te spelen horen wij dat graag ;-). Ook staat een afspraak met het FIOM gepland waarin we gaan kijken of zij ons kunnen helpen wat betreft het werven van moeders. Daarnaast heeft Gijs vorige week besloten om het teamcaptain-stokje door te geven aan Rosalie. Dit wil gelukkig niet zeggen dat hij nu ook (meteen) stopt en zal hij nog even ons project blijven versterken als teamlid.


Project Waste

Project X heeft sinds een week een nieuwe naam: Project Waste! Zoals we in de vorige weekmail al meldden, focussen wij ons momenteel op een project dat zich richt op het stimuleren van recycling en het terugbrengen van voedselafval. Voor nu betekent dat veel informatie verzamelen en kijken wat er zoal op dit gebied gebeurt in Utrecht en omstreken. Het project dat we voor ogen hebben, begint steeds meer voor te krijgen. Zo hebben we contact gehad met een project dat momenteel in New York is gestart, ‘Helo Compost’ en een Nederlandse organisatie die zich onder meer richt op het terugbrengen van voedselafval, ‘Youth Food Movement Utrecht’.

Hoe deze twee organisaties ons verder kunnen brengen, en hoe we ons project precies voor ons zien, zullen jullie maandag te horen krijgen tijdens onze pitch op de Enactus avond!


Marketingteam

Het marketingteam is druk in de weer geweest met de voorbereidingen van de werving. Kevin en Jules hebben de hele uithof voorzien van onze nieuwe poster. Het cadeau voor Jongehonden is nu ook besteld, het resultaat: https://www.dropbox.com/s/d31pvk71krxirb2/JH-eindresultaat.jpg.

Volgende week is er een marketingworkshop voor ons gepland, deze gaat ons helpen om jullie binnenkort allemaal aan een professionele marketingstrategie te helpen!


Last but not least, vrijdag hebben we afscheid moeten nemen van Ellen, zij is nu voor 5 maanden aan het studeren in Manilla (Filipijnen), we gaan je missen!