Crash Contest!

Open Discovery Space Contest 2015, doe nu mee!

Welkom bij de 3e ODS nieuws

Deze nieuwsbrief brengt u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Europa's grootste digitale platform en eLearning projecten binnen het onderwijs.

Crash Contest, doe nu nog mee! Open Discovery Space Contest 2015

Na het succes van de Open Discovery Space Contest Editie 2014, lanceerde het ODS Consortium onlangs de Open Discovery Space Contest 2015. Het evenement bestaat uit twee onderdelen: een nationale wedstrijd, waarbij alle nationale winnaars worden beloond met een verzorgde reis naar de ODS Summer School 2015 in Athene Griekenland, en een internationale wedstrijd, waar twee uiteindelijke winnaars worden gekozen uit de nationale deelnemers - één door een internationale jury van experts en één door populariteitsstemmen van collega- docenten.


Wat moet u ervoor doen?

Om als docent deel te nemen, dient u een innovatief onderwijs scenario uit de praktijk te schrijven en in te sturen, hierbij volgt u de volgende stappen:


1. Schrijf u hier in voor de ODS Community.


2. Schrijf een innovatief onderwijs scenario uit de praktijk. Een format voor het schrijven van uw innovatieve scenario vindt u onder Resources binnen de Community. De beoordeling van de lesscenario's is gebaseerd op 5 criteria: Kwaliteit, Innovatie, Amusementswaarde, ICT en Persoonlijkheid. Meer informatie over de criteria vindt u bij Blogs binnen de Community.


3. Lever het scenario in via de ODS Community website vóór 31 december 2014.


Docenten die nog niet vertrouwd zijn met ODS kunnen op de portal nuttige bronnen en informatie vinden. Bijvoorbeeld over het nut en de waarde van Training Academies voor u als docent, maar ook over de ODS Toolbox, waarin richtlijnen en educatieve middelen staan die gebruikt en gedeeld kunnen worden. Daarnaast zijn er goede voorbeelden van lesplannen en scenario’s beschikbaar op de ODS portal, hieronder vindt u vijf voorbeelden:


  1. Collaborative learning
  2. Design-based learning
  3. Game-based learning
  4. Mobile learning – Picture that!
  5. Learning Vocabulary

Prijzen

De hoofdprijs in de Nationale Contest is een verzorgde trip naar de ODS Summer School 2015 in Athene. Gedurende deze trip (incl. reis en verblijf) is er de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met collega's uit heel Europa en is er tijd voor recreatie en zullen er excursies zijn naar bijvoorbeeld het Akropolis en de Tempel van Poseidon.


Naast de hoofdprijs worden er onder alle deelnemers 25 boekenbonnen verloot ter waarde van €20,-.


Meer informatie

Mocht u vragen hebben neemt u dan contact op met w.vollenbroek@utwente.nl. Wij horen graag van u!

Big image

Over Open Discovery Space

Open Discovery Space (ODS) is een sociaal en meertalige open platform die de adoptie van eLearning binnen het onderwijs tracht te vergroten. ODS richt zich op verschillende uitdagingen die zich voordoen bij eLearning in Europese context.

Over Inspiring Science

Het Inspiring Science Education project draagt bij de implementatie van de “Digital Agenda for Europe”. Het gaat er in dit project om goede praktijkvoorbeelden te geven door een unieke collectie aan digitale leermiddelen te introduceren en implementeren in de klas (bijvoorbeeld interactieve simulaties, educatieve spelletjes etc).

Over TRANSit

Het TRANSversal key competences for lifelong learning (TRANSIt) project is een Europees Comenius project dat tot doel heeft het ontwikkelen en geven van trainingen aan leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs ten aanzien van competentiegericht onderwijs en de daaraan verwante assessment van deze competenties.
Deze nieuwsbrief wordt ondersteund door Onderwijs21, het open academisch opleidingsnetwerk voor het onderwijs. http://www.onderwijs21.nl