LA INVENCIÓN DE HUGO

PER: ZOE BONET

1.FITXA TÈCNICA

1.FITXA TÈCNICA

ANY: 2011

DURADA: 127min

PAIS: Estats Units
DIRECTOR: Martin Scorsese

GUIÓ: John Logan

MÚSICA: Howard Shore

FOTOGRAFIA: Robert Richardson

PRODUCTORA: GK Films/ Infinitum Nihil/Warner Bros.Pictures

PERSONATGES PRINCIPALS:

  • Chloe Moretz: Isabelle
  • Jude Law: pare d'Hugo
  • Sacha Baron: L'inspector de l'estació
  • Ben Kingsley: George Méliès
  • Emily Mortimer: Lisette
  • Helen Mccroy: Mama Jeanne
  • Asa Butterfield: Hugo Cabret
2.RESUM

2.RESUM

Hugo Cabret és un horfe que viu a l'estació de tren de París desde que el seu pare,un gran rellotger, va morir. Un dia quan estava roban peces,en una tenda de joguines, per recontruir un invent que el seu pare i ell havien trobat, el venedor de la tenda el va enxampar i li va treure la llibreta que contenia informació sobre l'invent.

Durant molts dies Hugo anava a la tenda reclamant la llibreta fins que un dia cansat de la negació del vell, el va seguir fins a casa seva i alli va conèixer a la que seria la seva millor amiga i l'ajudaria a conseguir la llibreta.

A partir d'aquell dia Hugo treballaria per el vell, així pagaria totes les peces robades.

Un dia, mentres el jove Hugo explicava el que estava contruint a la seva amiga van descobrir que la peça que li faltava a l'invent la tenia la nena. Quan van posar en marxa l'invent, un l'automàta, va fer un dibuix signat per George Melies. La noia és va sorprendre ja que era el seu tiet.Desde llavors els dos amics van començar a investigar i van descobrir grans coses sobre la història del cinema, i el vell George va recordar els temps passats en el món del cinema.

3.HISTÒRIA DEL CINEMA

3.HISTÒRIA DEL CINEMA

GEORGE MÉLIÈS

El 28 de desembre de 1895, el famós prestidigitador i il·lusionista George Méliès assiteix a la primera projecció que es fa amb cinematògraf.

Se'n va a Londres a comprar un projector que ell mateix fa equipar i compra mil quatre-cents lluïsos de pel·lícula verge. En tornar de Londres, Méliès es fa contruir un estudi i crea la seva pròpia productora. Va rodar més de cinc-centes pel·lícules entre 1896 i 1914. "Viatge a la lluna" del 1902 va ser un prodigi per l'època, ja que utilitza maquetes i filma a través d'un aquari imatges superposades.

Anys després decideix transformar el seu teatre de París en cinema. La mágia només la feia en les sessions de matí, mentre que les sessions de nit es reservaven pel cinematògraf.

Hugo - A Tribute to Georges Méliès
Image
GERMANS LUMIÈRE

Van crear el cinemàtograf i van fer centenars de pel-licules de menys d'un minut.L'estrena de la primera filmació, "La sortida de la fàbrica Lumière" (1895), la van voler fer en una petita sala del Grand Café del Boulevard des Capuchines, a la ciutat de París, per por al fracàs. Per anunciar la projecció van anunciar un cartell on hi havia una explicació ben curiosa: "Aquest aparell permet recollir, en sèries de proves instanànies, tots els moviments que, durant un cert temps, se succeeixen davant l'objectiu i reproduir a continuació aquests moviments projectant, a tamany natural, les imatges sobre una pantalla i davant un públic assegut a la sala".

L'èxit va ser immediat. La gent van quedarimpactada i fins i tot a l' "Arribada del tren a l'estació" (1895), la gent s'aixecava de la cadira per por que el tren els aixafès.

1895: LA LLEGADA DEL TREN (HERMANOS LUMIÈRE)

Safety Last - "L'home mosca"


En una escena on l'Hugo s'escapa de l'inspector de l'estació, per no ser trobat, s'amaga a les agulles del rellotge. És una comparació de l'escena que també apareix a Safety Last (1923), interpretada per Harold Lloyd. El director fa una comparació d'Hugo i Harold Lloyd.

L'escena de "L'home mosca" també apareix quan Hugo porta a la seva amiga Isabelle al cinema.

Harold Lloyd, La Escena del Reloj 1/2
4. LA MÚSICA

4. LA MÚSICA

AUTOR

El compositor de la B.S.O d'aquesta pel-licula és Howard Shore, la seva trajectòria musical va començar com a membre de la secció de vent de la popular banda Lighthouse. Els seus primers treballs per la música d'entreteniment van ser escrivint música per a teatre al Canadà, abans que se'l contractés per ser el Director Musical de la comèdia americana Saturday Night Live el 1975

.El seu primer treball al cinema també va venir com a resultat directe de la seva relació amb Cronenberg amb la pel·lícula de culte del 1978 Rabid.


BANDES SONORES:


PREMIS:


Premis Oscar2002 Millor banda sonora: El senyor dels anells: La germandat de l'anell


2004 Millor banda sonora i cançó original: El senyor dels anells: El retorn del rei


Premis Globus d'Or


Millor banda sonora
2004 - El senyor dels anells: El retorn del rei
2005 - L'aviador
Millor Cançó
2004 - El senyor dels anells: El retorn del rei


Premis Grammy


Millor banda sonora - Pel·lícula, televisió o mitjà visual
2003 - El senyor dels anells: La germandat de l'anell
2004 - El senyor dels anells: Les dues torres
2005 - El senyor dels anells: El retorn del rei
Millor cançó - Pel·lícula, televisió o mitjà visual
2005 - El senyor dels anells: El retorn del rei


Premis BAFTA


Millor música

1992- El silenci dels anyells

CARACTERISTIQUES DE LA B.S.O

Una banda sonora és un conjunt de paraules, música o sons que ajuden a potenciar les emocions de la escena que estiguem veient ja sigui d'alegria, terror, tristesa...


La música d'aquesta pel-licula és preciosa i aconsegueix potenciar l'escena gràcies al so i ritme de la banda, és com si et poses dins del film, i quan hi ha suspens et fa la sensació de que n'hi ha més i quan hi ha alegria ets el més alegre i així succesivament amb totes les emocions.

TEMES

Els temes principals son el suspens , crear màgia i desconsert, també vol expressar nostalgia.

Quasi tots els personatges tenen un tema que ens explica com és el personatge amb la música. Com la cançó quan recorda al seu pare que fa que sentis tristesa i pena o també el del Papa George que et toca la fibra i la música és nostalgica pero també d'amor..

Alguna cançó es repeteix pero en general són molt variades i cada escena té la seva personalitat.

MariaMarti24

La invención de Hugo by MariaMarti24
ANALITZAR UNA SEQÜÈNCIA

Una de les escenes que més m'agrada és quan Isabelle i l'Higo posen l'autòmata en marxa amb la clau del cor. En part m'agrada perquè en un moment sembla que no funciona, ja que no l'ha arreglat bé però de repentes posa en marxa.

En aquesta escena hi ha suspens perquè vols saber que farà l'autòmata , tristesa quan en un tros de l'escena sembla que no està ben arreglat i felicitat quan torna anar i acaba fen un dibuix que farà que tinguin una nova aventura.

La música acompanya molt bé a aquestes emocions i et fa posar-te a la pell dels protagonistes.

El so és extern i hi ha diferents plans: generals i de detall són els que més destaquen.

Hos deixo l'escena aqui sota:

HUGO _ Autómata
5.CRITICA I VALORACIÓ PERSONAL

5.CRITICA I VALORACIÓ PERSONAL

Aquesta pel-licula m'agradat molt, al principi pensava que seria infantil i aborrida però com més pasava el temps més m'enganxava a la trama. La música que acompanya a quasi totes les escenes és usper bonica.

També aquest fil està molt bé perquè es didàctic ja que t'ensenya d'una manera divertida i sense donar-te compte l'hitòria de la música.