een kat vriendelijke woning

Joan Vulto

wat houd een kat vriendelijke woning in?

een kat vriendelijke woning moet aan de volgende dingen voldoen, genoeg slaapplaatsen op verschillende hoogtes katten houden ervan om hoog te slapen zo kunnen ze goed overzicht houden. ook is het belangrijk dat er en kattenbak is per kat een kattenbak het liefste en ook dat deze goed schoongehouden worden als je dat niet doet is er een kans dat de kat niet meer op de kattenbak wilt. ook is het van belang dat een kat een plek heeft waar et dier zich kan terug trekken.

gras

gras en katten , ja een rare combinatie zal je zeggen met de eerste gedachtes maar gras heeft wel dergelijk een goede functie bij katten ze verstoppen zich erin als ze aan het jagen zijn maar ze eten het ook op. het is een natuurlijk braakmiddel en het zorg ervoor dat de kat van zijn of haar haarballen kan afkomen. je kan speciaal kattengras kopen bij de dierenspeciaalzaak maar ook kan je zelf een potje met graszaad kweken en lekker neerzetten voor je maatje.

slaapplaatsen

het is van belang dat de kat voldoende plaatsen heeft waar hij of zij kan rusten en slapen , het liefste op een zonnig plekje waar het rustig is het mag niet te druk zijn dat vind de kat niet prettig, er zijn talloze katten bedjes en kussen te koop maar het is en blijft een kat kijk er dan ook niet raar van op als de kat alsnog lekker op de stoel of bank gaat liggen