Liljana

Luc Descamps

samenvatting.

Het gaat over een zesjarige , Roemense meisje. Zijn naam was Liljana. Ze leefde in een opvanghuis met haar zus Ionella. Liljana en Ionella groeiden in de opvanghuis in Roemenië.Haar moeder heeft haar en haar zus achtergelaten wanneer Liljana geboren werd.Ze was zes jaar oud wanneer ze geadopteerd werd door een Belgische famillie.Ze dachte dat haar zus ook mee zal komen , maar neen zijn zus Ionella bleef in de opvanghuis. Het was een zeer andere wereld voor Liljana. Ze had er al jaren van gedroomd. Wanneer ze in haar nieuwe huis kwam in België , was ze heel zenuwachtig en heel bang. Haar nieuwe ouders waren heel lief met haar en altijd wanneer ze met Liljana praatte glimlachden haar ouders altijd naar haar. Liljana had zijn eigen kamer. Ze voelde zich niet goed omdat ze alleen was in die kamer en mistte heel erg haar zus. Liljana had ook zussen ( Hanne en Stien.) van haar nieuwe ouders. Na een tijdje merkte Liljana dat ze een echte famillie heeft. Er kwammen neven, nichtjes,ooms,tantes en twee oma's en twee opa's. Na een maandje of twee mistte Liljana haar zus erg veel. Met haar nieuwe ouders ging ze haar zus bezoeken in die ouwe opvanghuis....... ALS JULLIE HET EINDE WILLEN WETEN. LEES DAN HET BOEK!!!

Informatie

Het verhaal over Liljana is een echtgebeurd verhaal.De meisje noemde ook Liljana. Maar soms fantaseerde de schrijver. bijvoorbeeld wanneer ze zelfmoord pleeg. Maar alle emoties die in de boek waren, waren de echte gevoelens van Liljana. Bijvoorbeeld wanneer ze opzoek was naar haar zus . Die waren de echte emoties van die meisje die Liljana noemde.

EIGEN MENING: Ik vond het super mooi.Goed samen gesteld. Veel emoties, Er waren geen prentjes maar er was weinig tekst

Luc Descamps

Luc is op 17 april 1962 geboren. Hij is een Belgische schrijver. Luc is al 10 jaren schrijver. Hij is begonnen in 2001. Hij studeerde de moderne talen en was leraar van Nederlands, Engels en Duits.Hij schreef 38 boeken. zijn eerste boek was de dodelijke pijp in 2001. Luc had drie categoriën van schrijven. Dit waren de waargebeurde verhalen, realistische verhalen en avontuurlijke verhalen. Hij heeft vier prijzen gewonnen . De eerste was in 2002 de dodelijke pijp, in 2003 de kleuren, 2004 de schadduwwereld en in 2007 de donkere getallen.