Cum sa alegem prosoape

Prosoape Hotel

Cum sa alegem prosoape de buna calitate

Dintre toate produsele textile pe care trebuie sa le decidem pentru casa, prosoapele sunt cele mai greu de ales, din cauza faptului ca, in magazin, toate arata bine si atragator. Abia dupa cateva folosiri sau, in cele mai dezastruoase cazuri, dupa o singura folosire, constientizam ca alegerea noastra nu a fost corecta si ca am aruncat bani pe un produs care, nu numai ca era ieftin, dar era de proasta calitate.

Despre materiale si… modul mercerizarii lor
Nu numai bumbacul poate fi mercerizat: exista o serie de fibre contemporane care pot fi supuse acestui proces. In credinta comuna, un prosop de bumbac este implicit un prosop de calitate; totusi, daca mercerizarea a fost superficiala, daca a fost prea mult hidroxid de sodiu (baza folosita in orice mercerizare, care ajuta la netezirea fibrelor) sau prea putin, rezultatul nu mai este satisfacator. Mercerizarea influenteaza toate caracteristicile unui prosop, de la finetea acestuia, la greutate, moliciune, si grad de absorbtie. Atunci cand comandati prosoape, asigurati-va ca au fost mercerizate corespunzator.
Inul si canepa sunt materiale absolut interesante atunci cand vine vorba de prosoape; cea din urma are o capacitate de absorbite foarte mare, dar este putin mai dura, oricare ar fi modul tratarii fibrei.
Daca doriti neaparat bumbac 100% (fara elastan, sau alte fibre care nu sunt neaparat un indiciu al lipsei de calitate a prosopului!), cautati bumbac provenit din culturi de traditie, cum este cea egipteana, cea indiana sau cea turca. Prosoapele din micro-bumbac sau din bumbac Pima sunt si ele solutii atragatoare.

Tesatura si marimea
Atata vreme cat greutatea si materialul au fost decise corespunzator, tipul tesaturii si marimea prosopului trebuie alese conform gusturilor dumneavoastra. Exista intr-adevar diferente de la un tip de tesatura la altul, dar majoritatea acestora sunt minore in raport cu impactul cu adevarat relevant pe care il au caracteristicile amintite mai sus.

Preturi pentru prosoape de calitate
Daca pretul este o problema, dar doriti totusi prosoape de prima mana, cautati in magazinele online, care ofera o gama mult mai variata si mai atractiva financiar decat magazinele de mercerie. Ofertele afisate pentru a atrage clienti noi sunt, in acest context, o excelenta solutie de a reduce si mai mult pretul pe care il platiti pentru prosoapele cumparate online.

http://www.prosoapehotel.ro/
Big image