Bezinning in Kloostertraditie

Tijdens Stille Week Ark van Reeuwijk

woensdag 27 maart - zaterdag 30 maart

Extra Verdieping

Tijdens de de Stille Week is er iedere avond (19.30 uur, zaterdag 21.00) een viering waarbij u zo kunt aansluiten. Daarnaast is er dit jaar ook een bezinningsprogramma als extra verdieping. Even uit de drukte stappen, je dagen bewust te beginnen en af te sluiten en zo toe te leven naar Pasen. Ruimte maken voor jezelf, verstilling en geloof.


Sobere maaltijden

Er wordt 's ochtends en ‘s avonds samen gegeten. Dit gebeurt op sobere wijze. In de ochtend beginnen we vanuit de stilte met een ochtendgebed, dat ds. David van Veen zal verzorgen. Daarna is er ontbijt waarna iedereen zijn/ haar weg gaat. 's Avonds treffen we elkaar voor het avondeten met soep en brood. Aansluitend is de viering. Op zaterdagavond kijken we ook nog een spirituele film.

Kloostertraditie

Het morgengebed staat in de kloostertraditie. Met de monniken van Abdij Maria Toevlucht zingen wij mee met enkele psalmen en volgen wij de liturgie van het klooster voor het morgengebed. Tijdens de maaltijden wordt er net als in een klooster gelezen uit een boek.

Programma

woensdag 27 maart

18.45 u sobere maaltijd

19.30 u vesper


donderdag 28 maart

07.00 u ochtendgebed, met aansluitend ontbijt

18.45 u sobere maaltijd

19.30 u Witte Donderdagviering met Sedermaaltijd


vrijdag 29 maart

07.00 u ochtendgebed, met aansluitend ontbijt

18.45 u sobere maaltijd

19.30 u Goede Vrijdagviering


zaterdag 30 maart

07.00 u ochtendgebed, met aansluitend ontbijt

18.45 u sobere maaltijd

19.30 u spirituele film

21.00 u Paaswake

Opgave

De doelgroep voor deze dagen zijn volwassenen.

Ds. David zal de ochtendgebeden verzorgen en de diaconie zal de maaltijden verzorgen. Wij vragen wel of u zich voor deze dagen wilt opgeven. U hoeft niet perse alle maaltijden te kunnen, maar om in het ritme van deze dagen te geraken is het wel aan te raden. Opgave kan bij ds. David van Veen via davidvanveen@planet.nl