Zinvol Tekenen met Kinderen

in Vlaanderen

Stimuleert sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Wil je weten of deze cursus voor jou als leerkracht, begeleider, kindercoach, kinderyogadocent of kindertherapeut nuttig is?

----> Schrijf je dan in voor de gratis online cursus op www.zinvoltekenenmetkinderen.nl <----

Zinvol Tekenen met Kinderen

Saturday, Sep. 21st, 9:30am

132 Hoogeind

Stabroek, Vlaams Gewest


Cursusdata telkens op zaterdagen
:
Krassen mag: 21 september
In balans: 5 oktober
In beweging: 19 oktober
Mandalatekenen: 9 november
Leren in beeld: 23 november
Heelbeelden: 7 december


Tijd: van 10.00 tot 16.00. De koffie en thee staat klaar vanaf 9.30.


Kostprijs:

690 euro

broodmaaltijd, koffie en thee tijdens de pauzes inbegrepen

Er zijn hand-outs voorzien voor elke deelnemer en iedere cursist krijgt een deelnemingscertificaat.Inschrijven

Inschrijven en betalen gaat online, bij het invullen van het formulier maak je automatisch de factuur. Je kunt daarna direct online afrekenen via de betaalknop onderaan de pagina. Het is mogelijk een plaats te reserveren door €50 aan te betalen. Het restant moet voor 7 augustus zijn betaald.

Dit is de aanmeldings- en betalingslink voor de cursus Zinvol Tekenen met Kinderen http://eduqreation.nl/online-bestellen/cursus-zinvol-tekenen/

Als je de cursus zelf betaalt:
Kies onderaan voor Ideal of MisterCash en rekent direct af via je eigen bank.
De factuur wordt je automatisch per mail toegezonden.

Als je bedrijf of instelling de rekening betaalt:
Vul je die adresgegevens in bij het tweede blok.
Onderaan klik je dan op handmatig betalen.
Je krijgt na de bevestiging automatisch een factuur die je kunt doorgeven aan de administratie.


Als de factuur niet binnenkomt, kijk dan in je spambox.
Is hij daar ook niet, stuur dan een e-mail naar marijkesluijter@eduqreation.nl


Bonus voor snelle betalers:

Wie direct het hele bedrag overmaakt voor 1 augustus krijgt daarvoor als dank gratis de digitale versie van Edu-Creation ter waarde van €40,-, een praktisch handboek over hoe kinderen leren spreken, rekenen, schrijven en lezen in verbinding met zichzelf, de ander en de wereld.Inschrijven voor aparte lesonderdelen:
135 euro per lesonderdeel als je apart inschrijft. Wie inschrijft voor de hele cursus krijgt wel voorrang. Dit kan vanaf 2 weken voor de start van de cursus. Ondertussen kan je je op de wachtlijst laten zetten via dit mailadres: kath.bridoux@hotmail.comInfo enkel voor de cursus in Vlaanderen via dit mailadres : kath.bridoux@hotmail.com


Meer info over de cursus op : http://www.zinvoltekenenmetkinderen.nl

Programma

Zinvol Tekenen intensiveert je contact met kinderen, verdiept en verbreedt je kennis zowel over kinderen als over jezelf, verlevendigt je lessen en geeft je nieuwe handvatten om kinderen te helpen in hun groei. Bij Zinvol Tekenen gaat het erom dat beweging, kleur en vorm iets met het kind doet. Je gebruikt beweging, kleur en vorm om het uit te dagen zich te ontwikkelen. Ook kun je via beeldtaal gemakkelijker in contact komen met de diepere drijfveren van het kind.


Als leerkracht ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om een kind verder te helpen, naar werkvormen die aanslaan en eenvoudig in te passen zijn binnen je lessen. En als je al wat langer in het onderwijs werkt wil je misschien wel eens iets anders aanbieden, iets waardoor je zelf weer geboeid raakt. In de cursus Zinvol Tekenen leer je tal van technieken en kant en klare spellen en oefeningen. Ze zijn breed toepasbaar, zowel als verrijking en verdieping van de leerstof als voor de ontwikkeling van de leerstofoverstijgende kerndoelen. En je tekenlessen krijgen er een heel andere dimensie bij!


Geef je kinderyoga en wil je meer doen met mandalatekenen, stromingsbeelden en andere ontspannings- en concentratieoefeningen op papier? Wil je kinderen helpen in contact te komen met hun innerlijk?


Ben je kindercoach of kindertherapeut?

De rijkdom van de beeldentaal kan je dieper inzicht verlenen in wat het kind beweegt. Met de tekenspelletjes uit Zinvol Tekenen krijg je op dieper niveau contact het het kind, help je het kind dat is vastgelopen zich te bevrijden, stimuleer je de beeldenrijkdom waarmee kinderen hun gevoelens uitdrukken en geef je het kind een vreugdevolle bezigheid om zich sociaal, emotioneel, motorisch, mathematisch en talig te ontwikkelen.De cursus wordt gegeven door Hanne Ooms. (Zij werd opgeleid door Marijke Sluijter: bezielsters van Zinvol Tekenen , Aanraken: een levensbehoefte, Opgroeien in Verbondenheid, EduQreation en hoofdredactrice van het tijdschrift Educare in Nederland)
“Ik pas de zaken die ik in de cursus geleerd heb bijna dagelijks toe bij mijn leerlingen en mijn eigen kinderen. (Ik werk reeds 10 jaar als GOnbegeleidster met kinderen met autisme, NLD, DCD of met een karakter-en gedragsprobleem.)
Ik heb zelf ervaren dat wat ik bij Marijke heb geleerd, voor mijn leerlingen (en voor mezelf) echt een meerwaarde is in hun begeleiding.
Ondertussen hebben veel van mijn collega's, leerlingen en ouders van leerlingen ook al ontdekt dat
Zinvol Tekenen meer is dan zomaar tekenen. Het is een mooie en aangename manier van werken in de begeleiding van kinderen. En dat mét succes!”