Licht Amband

Reacció exotèrmica

Què són? Com funcionen?

Les barres de llum química, són aquelles que es dobleguen, s'agiten, i produeixen llum fluorescent durant hores, sense necesitat de combustió o piles. Són molt útils per senyalitzacions d'emergencia, maniobres, lectures de mapes, iluminació submarina, acampades, pesca nocturna... fins i tot per l'oci: pulseres i collarets que brillen a la foscor, cubets i boles per decorar les nostres begudes nocturnes i decoració per festa.Independentment del seu tamany o forma totes es basen en el mateix principi: la quimioluminiscència.

En quina reacció química es basa?

En una reacció química es combinen els àtoms de dos o més substàncies per formar un nou compost. Segons la seva naturalesa dels reactius la reacció pot emetre energia com en el cas de les "Licht Amband".

En elles hi han dos compostos químics que al juntar-se reaccionen.Un dels compostos, el periòxid de hidrògen (activador) està dintre d'una càpsula petita i fràgil de vidre.En aquesta càpsula hi trobem polietilè és a dir, que conté un èster de fenil oxalat i un tint fluorascent que és el producte químic que dóna el color a la "Licht Amband".

Al doblegar la barra i trencar la càpsula és barrejen i ho fan amb més rapidesa quan les agites.El resultat és una emissió d'energia de llum. Aquesta energia excita els àtoms del tint fluorescent per després, tornar a recuperar el seu estat d'equilibri,un procés que aconsegueixen desprenén de l'energia sobrant produint llum sense calor.


Periòxid d'Hidrògen.


Fòrmula: H2O2

Punt de fusió: -0,4ºC


Fenil Oxalt Èster


Fòrmula: C8O4H7


Tint Fluorescent


Fòrmula: C23H15


La massa dels seus components pot variar segons la seva mida.

Què passa si es trenca la Licht Amband?

Les Licht Amband no són tòxiques, però tot i aixì, és recomenable, que si es trenca i cau el producte líquid sobre la pell, es neteji amb aigua i sabó, igual que si cau sobre la roba o cualsevol altre superfície.

Si tenim la mala sort i cau sobre els nostres ulls, recomanem aclarar la zona amb abundant aigua.

Quan costen les famoses Licht Amband?

Tenim diferents "packs" de les nostres Licht Amband segons el nombre de pulseres i el seu color.

pack 50 unitats-unicolor 3,50 euros

pack 50 unitats-bicolor 4,75euros

pack 50 unitats-tricolor 5,25euros


pack 100 unitats-unicolor 6,99 euros

pack 100 unitats-bicolor 9,5 euros

pack 100 unitats-tricolor 10,50euros


pack 200 unitats-unicolor 13,98euros

pack 200 unitats-bicolor 19 euros

pack 200 unitats-tricolor 21euros


pack 500 unitats-unicolor 34,95euros

pack 500 unitats-bicolor 47,5euros

pack 500 unitats-tricolor 52,5

Licht Amband