Romeo en Julia

Laat dit mooie liefdesverhaal je dag goed maken.

Big image

Liefde

Het boek gaat over een onweerstaanbare, uitdagende liefde tussen Romeo en Julia, die niet met elkaar kunnen trouwen omdat hun families al een jarenlange vete uitvechten. Dus zoekt Julia een uitvlucht om niet te moeten trouwen met de man die haar ouders haar aanwijzen: ze drinkt een drankje zodat ze 2 dagen aan een stuk slaapt en het lijkt alsof ze dood is, maar wanneer Romeo haar 'dood' aantreft, is zijn hart gebroken in duizend stukjes en neemt hij vergif om ook bij haar te zijn.

Personages

Romeo Montague

In het begin is hij teleurgesteld en droevig omdat zijn hart gebroken is door een vrouw, tot hij Julia ontmoet. Hij wordt zeer verliefd op haar en zijn hart breekt wanneer hij haar 'dood' aantreft, dus neemt hij vergif om dan ook bij haar te zijn.

Julia Capulet

Ze is verliefd op Romeo maar moet trouwen met Paris van haar ouders, dus moet ze voorzichtig zijn met haar relatie met Romeo. Op de dag van haar trouw neemt ze vals vergif dat ze 2 dagen slaapt en het lijkt alsof ze dood is, zodat ze kan trouwen met Romeo.

Waarom dit boek?

Dit boek is een echte aanrader, het liefdesverhaal is zo ontroerend dat je er tranen van in je ogen krijgt. Laat je meeslepen door de romantiek van de verboden liefde tussen 2 vijandige families, je zal je je keuze niet beklagen!
Big image