Nieuws uit de klas

juf Petra en juf Audrey

We zijn weer begonnen!

Alle kinderen ( en de juffen!) zijn lekker uitgerust begonnen aan het nieuwe schooljaar. Iedereen is al goed gewend na de vakantie. Ook de nieuwe kinderen zijn fijn gestart. Welkom in onze groep Teun, Jules, Thijn, Lizzy en Iris!


In het begin worden alle regeltjes weer even goed opgefrist. Gelukkig weten de oudere kinderen die regels en afspraken nog heel goed en zo helpen we elkaar. De oudere kinderen maken de jongere kinderen wegwijs in de klas, helpen met veters en ritsen. Fijn he!

Kleuterplein

De komende weken werken we aan het thema "Vakantie" We willen het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden, dus we halen fijne herinneringen op aan onze vakantie. We delen vakantieverhalen, leren verschillende manier van reizen en verblijven.


Inmiddels is er een mini camping ontstaan in onze klas genaamd: Camping de Koffer. Daar leren de kinderen dat ze zich eerst moeten melden op de receptie. Er worden boekingsformulieren ingevuld, rekeningen gemaakt met prijslijst gemaakt. Op de plattegrond wordt de plaats aangewezen waar de tent opgezet mag worden.


De kinderen mogen allemaal een of twee leuke vakantiefoto's meenemen van afgelopen zomervakantie. Samen met de hele groep maken we dan een mooi vakantieplakboek. Het boek krijgt ook een plaatsje in de klas zodat we samen nog kunnen nagenieten van alle vakantieverhalen.


Op 2oktober ronden we het thema af en werken we daarna verder aan het thema van de Kinderboekenweek 2015 "Raar maar waar!"

Zonnetje van de week

Binnenkort gaan we werken met het "Zonnetje van de week". Elke week staat een kind extra in de belangstelling. Aan het begin van de week hangt de foto van het kind op de deur in een zonnetje. Elke dag schrijven we een complimentje voor dit kind op een van de zonnestralen, zo gaat het zonnetje in de loop van de week steeds meer stralen. Aan het einde van de week mag het zonnetje mee naar huis.


Door te werken met het zonnetje van de week streven we verschillende doelen na. Ten eerste groeit het zelfvertrouwen van de kinderen in de week dat ze zonnetje zijn. Dit draagt bij aan een positief zelfbeeld. De kinderen merken dat ze ertoe doen en dat anderen in hen geïnteresseerd zijn.
Ten tweede leren de kinderen zich ook in anderen te interesseren. Zo leren de kinderen positief naar elkaar te kijken en ontdekken dat het fijn is om elkaar complimenten te geven. En dit komt natuurlijk allemaal ten goede aan een positief klassenklimaat.

Lettertafel, de 'V' van Vakantie!

De eerste letter van dit schooljaar is ook al aangeleerd. We zijn begonnen met de letter "V", van Vakantie. Vol enthousiasme wordt er gewerkt aan de letterboeken. Alleen de oudere kinderen (middengroep en groep 2) werkt in een eigen letterboekje. Maar zelfs de jongere kinderen zijn al geinteresserd in letters en hebben al spulletjes meegebracht voor op de lettertafel!
Alle kinderen mogen iets meenemen voor op de lettertafel dat begint met de letter V.

De cijfers. 4 , 7 .10, 12, 15 16.

Dit schooljaar gaan we aan het werk met de cijfer van de week.

Er wordt dan bijna elke week een nieuwe cijfer aangeboden. Rondom het aangeleerde cijfer worden allerlei activiteiten aangeboden om het aangeleerde cijfer eigen te maken. Voor sommige kleuters een makkie zoals we weleens horen en voor sommige weer een mooi leermoment.

We zijn nu begonnen met het cijfer 4

Ouderhulp

Graag willen we alle ouders bedanken voor het invullen van de ouderhulplijst. We hebben veel lijsten teruggekregen. Samen met jullie hulp kunnen we er weer een geslaagd jaar van maken!


Groetjes,

Juf Petra en Juf Audrey