DEIXALLES ESPACIALS

GEL AERI

EXPLICACIÓ DEL PROBLEMA

S'anomena escombraries espacials o ferralla espacial a qualsevol objecte artificial sense utilitat que orbita la Terra. Es compon de coses tan variades com a grans restes de coets i satèl·lits vells, restes d'explosions, o restes de components de coets com a pols i petites partícules de pintura.

Les escombraries espacial s'ha convertit en una preocupació cada vegada més gran en aquests últims anys, ja que les col·lisions a velocitats orbitals poden ser altament perjudicials per al funcionament dels satèl·lits i poden també produir encara més escombraries espacials en un procés anomenat Síndrome de Kessler. L'Estació Espacial Internacional està blindada per atenuar els danys a causa d'aquest perill.
Big image

QUE ÉS EL GEL AERI?

Té un aspecte que et fa pensar que el pots atravessar amb la mà, pero el seu tacte és semblant al de espuma densa.


Un aerogel és una substància similar al gel convencional que resulta quan un component líquid és canviat per un gas, obtenint aquest material de baixa densitat i altament porós, amb propietats realment extraordinàries. Pot absorbir quantitats enormes d'oli o compostos orgànics sense deixar de ser tan lleugers com l'aire.


Aquest sistema consisteix a deixar anar en l'òrbita baixa un vehicle amb panells coberts d'un aerogel altament adhesiu que funcionin com una mena de "atrapamosques". D'aquesta manera, els objectes més petits s'anirien quedant enganxats a la superfície i després n'hi hauria prou amb fer reentrar els panells a la Terra. El problema és que hi ha més d'un milió de petits objectes, de manera que caldria molta paciència i moltes missions de neteja.

Big image

PROMOTORS DEL MÈTODE

Cada any, l'organització de desenvolupament econòmic de tecnologies sense fins de lucre, NorTech, premia les innovacions revolucionàries que tenen un dramàtic potencial impacte en la societat. Aquesta any, acaba de ser premiat el Centre d'Investigació Glenn de la NASA pel desenvolupament d'un \ "aerogel \" o \ "fum gelat \" més fort que cap altre des de la seva invenció. Amb un aspecte fantasmagòric, aquests aerogels fets de sílice poden arribar a suportar mil vegades el seu pes.
Big image

AVANTATGES

És la única substància liviana capaz de recopilar les partícules d'un cometa sense fer-lo malbé.

Agruparia totes les deixalles I les podriem moure sense cap inconvenient, ja que seria una massa sólida.

Big image

INCONVENIENTS

És molt car.

NASA ho va usar per recol·lectar pols espacial en la nau Stardust, però no ha estat provat fora d'una aeronaut. I faltens diners per podero experimentar millor.