LA INVENCIÓN DE HUGO

Aina Bargalló

1.FITXA TÈCNICA

ANY: 2011

DURADA: 127min

PAIS: Estats Units
DIRECTOR: Martin Scorsese

GUIÓ: John Logan

MÚSICA: Howard Shore

FOTOGRAFIA: Robert Richardson

PRODUCTORA: GK Films/ Infinitum Nihil/Warner Bros.Pictures


PERSONATGES PRINCIPALS:

Hugo Cabert: Asa Butterfild
Isabella: Chloë Grace Moretz
Papa George: Ben Kingsley
Inspetor de la estació: Sacha Baron Cohen
Lisette: Emily Mortimer
Oncle Claude: Ray Winstone
Monsieur Labissse: Christopher Lee
Mama Jeanne: Helen McCrory

2.RESUM

Hugo Cabert és un nen que es queda sense pare i mare i viu en el rellotge de l'estació de trens de Paris. El seu pare era rellotge i de ven petit sempre l'hi va ensenyar a reparar rellotges, el seu pare va trobar un automàta i entre ell i el Hugo l'estaven arreglant amo ajuda d'una llibreta. Un dia quan estava robant peces per arreglar el automàta, en una botiga de joguines, l'amo de la botiga el va enxampar i li va treure la llibreta. El dia següent el Hugo va anar a la botiga per dir-li que li tornes la llibreta i el senyor li va dir que no, i així durant uns quants dies. Fins que el nen es va cansat de què li digues que no i el va seguir fins a casa seva i es va quedar una estona a la porta i la nena que vivia amb l'amo el va veure i li va dir que l'ajudaria a recuperar la seva llibreta, des de aquell moment es van fer amics.
El dia següent va tornar a la botiga i l'amo li va dir que treballes per ell aixi pagaria totes les peces robades. Un dia quan ell i la seva amiga anaven caminant per l'estació es va fixar que portava un collaret amb la peca que li faltava per acabar de reconstruir el automàta, l'Hugo li va dir que necessitava el seu collaret però arreglar-lo i ella li va deixar. Van anar fins al rellotge on viva ell i on tenia el automàta, quan el van posar en marxa va dibuixar un dibuix que era la imatge de la primera pel·lícula que es va estrenar als cinemes signat per George Mélies, ella es va sorprendre perquè aquest nom era el del seu tiet. A partir d'aquell moment els dos es van posar a investigar i van fer que el George Mélies tornes a ser famós.

3.HISTORIA DEL CINEMA

GEORGE MÉLIES:
George és un dels principals personatges d'aquesta pel·licula ja que tracta sobre el cinema. George és va retirar del cinema i la gent és pensava que havia mort fins que la Isabella i l'Hugo s'en van adonar compte de que era viu gracies a l'automàta. George va voler comprar el cinematograf dels germans Lumière i ells si van negar a partir d'aquell moment va pensar que podia dedicar-se al mon del cinema i va fer mes 500 films el més important va ser Viatge a la lluna.
Viaje a la Luna, de Georges Méliès (1902)
GERMANS LUMIÈRE:
Aquets dos germans són els que van inventar al cinematograf. A la pel·licula veiem com va ser el primer cop que el van fer funcionar davant del public i va ser L'arribada del tren, veiem com els espectadors es pensen que el tren els atropella i es queden fascinats del que veuen. També observem un reconeixement a aquest film quan l'Hugo té el somni de que l'atropella el tren a l'estació.
LUMIERE La llegada del tren
L'HOME MOSCA:
En la pel·licula podem veure quan tambe fan un reconeixament en aquesta escena, és quan l'inspector esta perseguint a l'Hugo i ell és penja del rellotge de l'estació perque no el vegi.
Big image
Harold Lloyd's SAFETY LAST! - U.S. Re-release Trailer

4.LA MÚSICA

AUTOR

El compositor de la musica d'aquesta pel·licula és Howard Shore.Començà la seva carrera musical com a membre de la secció de vent de la popular banda Lighthouse. Els seus primers treballs per la música d'entreteniment van ser escrivint música per a teatre al Canadà , abans que se'l contractés per ser el Director Musical de la comèdia americana reexida Saturday Night Live el 1975. Ha guanyat 3 Oscars.

Big image
BANDA SONORA:

La banda sonora d'questa pel·licula és molt bonica i apropiada per a la pel·licula ja que ens ajuda a entendre molt millor les escenes i fins fa que et pensis que estat dintre de l'escena, per el meu gust es perfecte.

TEMES

En aquesta pel·licula podem observar com cada personatge te la seva musica i ens expresa com son els personatges, com per exemple, quan el seu tiet li diu al Hugo que el seu pare a mort hi ha una musica que t'expresa un sentiment de fredo i tristesa.

ANALISI D'UNA SEQÜENCIA
A continuació us analitzare una de les escenes de la pel·licula. En aqueta escena m'agrada bastant ja que hi ha tensio entre el home de la botiga i l'Hugo.
La funció d'aquesta escena és recrear el ambient d'un temps i d'un espai, i també es veu que vol anticipar el que passara.
Aqui us deixo l'escena:
Escena de LA INVENCIÓN DE HUGO

CRITICA I VALORACIÓ PERSONAL

Aquesta pel·lícula m'ha agradat molt, ja que mida que passa la pel·lícula van passant fets que no te'ls esperes, i això feia que cada vegada que sonava el timbre no volia marxar sinó quedar-me a veure què succeïa. També penso que la música és molt a propiada, ja que és una música ambientada a Paris, a mi aquesta música particularment m'agrada molt.
Una de les coses que m'ha agradat més de la pel·lícula ha sigut que he après coses noves sobre el món del cinema. Jo la recomano tant a adults com a petits.
Big image