Het wespennest

Er in? Er uit? Alle kanten uit!

Big image

Meer dan gewoon een klimtoestel ...

Dit toestel zet kleuters vanaf 5 jaar niet enkel aan om te klimmen en te klauteren.
De BigBag, in de kern van het toestel, is zeer beweeglijk en blijft door de spelende kinderen niet stil hangen, daarom werd dit toestel ontworpen voornamelijk om het evenwicht intens te trainen. Ook bovenaan de balk dienen zij het evenwicht goed te bewaren om hun lichaam van de ene naar de andere kant te brengen.
De verschillende hulpmiddelen, die aan het toestel bevestigd kunnen worden, verschillen in moeilijkheidsgraad en zorgen ervoor dat ieder kind de kans krijgt om in het wespennest te geraken.
De kleuters hebben heel wat behendigheid nodig en bovendien leren zij hier hun spelintensiteit op een correcte wijze te doseren.
Spelenderwijs leren ze omgaan met een groot aantal sociale vaardigheden. Zo leren ze bijvoorbeeld voorrang verlenen en hun beurt afwachten.

Het principe:

Bij elk toestel vertrekken we vanuit de basisopstelling: het raamwerk met in het midden de BigBag. Nadien bieden we, zowel voor erin als eruit te klimmen, een gevarieerd aantal mogelijkheden met verschillende moeilijkheidsgraden.

Het raamwerk

Er wordt zoveel mogelijk gecertificeerd FSC-hout gebruikt in het product. Het hout gebruik is in overeenstemming met de normen van de Forest Stewardship Council (FSC)

BASISREGELS VOOR MATERIAALKEUZE

1. Technische vereisten: sterkte, elasticiteit, slagbestendigheid, weersbestendigheid (duurzaamheid), brandbaarheid

2. Klimaatbestendigheid: rot- en insectbestendigheid, ozonbestendigheid, UV-bestendigheid, corrosiebestendigheid, prestaties bij extreme temperaturen

3. Milieuvereisten: mogelijkheden voor hergebruik, 'duurzaamheid' van de materiaalherkomst

4. Visuele vereisten: gladde oppervlaktetextuur, laagst mogelijke kleurvervaging onder invloed van zonlicht, geen belangrijke kleurveranderingen als gevolg van slijtage = minder onderhoud (door en door gekleurde materialen)

5. In hoge mate afgestemd op de gebruikers: weerstand, textuur van oppervlakken, warmtegeleiding, afronding van hoeken

RESPECT VOOR HET MILIEU

Vanwege onze toewijding aan duurzame bescherming van het milieu en aan de gezondheid van de gebruikers worden niet alle beschikbare materialen door ons gebruikt.
Voorbeelden van niet gebruikte materialen zijn:

  • Tropisch hardhout zonder FSC-certificering
  • Alle soorten synthetische materialen op PVC basis
  • Houtimpregnering met arseen of andere giftige additieven
  • Vlamvertragende middelen met bromine, chlorine, of andere schadelijke bestanddelen
  • Weekmakers voor kunststoffen op basis van ftalaat of vergelijkbare bestanddelen
  • UV stabilisatoren met lood of andere zware metalen
Big image

BigBag

lengte (cm):

90

breedte (cm):

90

hoogte (cm):

110

Safe Working Load:

2.000 kg

Safety Factor:

5:1

Doek:

220 gr/m2

Extra lussen:

4 lussen in de zijnaad omlaag

Big image

Klim - en klauter aanhechtingen

Bij het samenstellen van uw product, raden wij u ten sterkste aan om aan de binnenzijde van de BigBag een bandentouw te voorzien, zodat u er zeker van kan zijn dat elk kind uit te BigBag kan geraken.

Garantievoorwaarden

Omdat we overtuigd zijn van de hoge kwaliteit van ons buitenspeelgoed krijg je 10 jaar garantie op het hout. Want 'Het wespennest' is niet alleen gemaakt om de hele kindertijd mee te gaan en om je kinderen veilig, actief en vrolijk buiten te laten spelen, ze maken die belofte ook waar.
Big image

Offerte aanvragen:

Hilde Gallemaert nv

Klimtoestellaan 4

5000 België