Вебциклопедија

билтен 14 - фебруар 2013.

Вебциклопедија и цвеће . желе вам весело пролеће!

Веб-каталог веб 2.0 алата примењивих у образовању

http://vebciklopedija.weebly.com/


Пролеће на помолу, фебруар кратак, па су нам и прикази алата сведени...

Нови прикази веб-алата

Кураторски обележивачи

За прикупљање и чување садржаја с инетрнета увек ће вам послужити тзв. кураторски обележивачи. Они су углавном и сараднички и социјални, па збирке садржаја можете правити и чувати са својим ученицима.

Веб-конференције и састанци

Ко је слушао фебруарски вебинар, упознао се са неким алатима за веб-конференције. Један од њих смо представили и још два досада непозната.

Учење путем мреже

Ако вам је тешко да водите обавезну и све обимнију школску документацију, водите белешке о напредовању ученика и извештавате о свему што радите, зашто не бисте покушали да то чините у обрасцима и рубрикама у базама које постоје на интернету. Иако су рубрике на енглеском језику, садржаје уносите на српском.

Сарадничке и пројектне табле

За сарадњу на пројектима и другим активностима представљено је неколико пројектних табли за различите фазе пројекта, од иницијације идеја, преко процеса рада до презентације продуката.

  • Упутство за Мурал-ли, сјајну замену за Прези, урађено је у самом алату.

објављивање звучних записа

Чувајте глас, снимајте своја предавања и све врсте објашњавања. Вежбајте културу изражавања ученика захтевајући да своје задатке сниме као звучне записе и објаве на сервисима које смо представили.

речници

Речници енглеског језика и вишејезични, тезауруси прошириће ваше видике и светове, а посебно ваших ученика.

уредник препоручује

Катарина, наставница фина, препоручује Састанке (Meetings). Ако спремате ученике за такмичења, а лепе мартовске дане најчешће видите кроз прозор, макар понекад преокрените ситуацију у своју корист - направите собу за састанке, уградите је у своје веб-место и померите наставне активности у прохладна предвечерја.

гласања

алат месеца фебруара 2013.

Све нам је сведено у фебруару, па и предлози за алат месеца. Гласајте за један од четири на страници за гласања.

Уместо лајковања по Фејсу позивамо вас да представљене алате у фебруару оцените бирајући од једне до пет звездица које се налазе испод сваког приказаног веб-алата.

пренумерација на билтен

Ако желите да на своју адресу електронске поште примате месечни билтен Вебциклопедије, попуните образац на страници са старим бројевима билтена ОВДЕ. Молимо вас да не попуњавате понови обрасце за пријаву, уколико сте раније попунили.