iAN THORPE

Un dels millors nedadors de la història

INFÀNCIA

Ian Torphe, el famós nedador australià va neixer al 1982, a Sidney, actualment està retirat amb 33 anys. La seva germana Christina el va influenciar a nedar quan ell només tenia set anys, ja que ella també ho feia des de petita. A ell ja li agradaven els esports, sobretot el cricket, com al seu pare, que ara s'alegra de no haver-hi obligat a seguir per aquell camí. Es va decantar per la natació no només per influència familiar, també per la seva anatomia i potència innata per l'esport. Als quinze anys ja va donar la primera sorpresa: es va adjudicar el títol 400 metres lliures al Mundial de Perth al 1998 superant als campions de l'època i va aconseguir una medalla d'or com integrant al relleu 4 per 200 metres lliures. Amb això es va convertir en el nedador més jove en aconseguir el títol mundial individual.

COMENÇAMENT DE CARRERA

Va guanyar cinc medalles d'or als Jocs Olímpics, fent la major marca aconseguida per cap altra esportista australià, i al 2001 es va convertir en l'única persona en guanyar sis medalles d'or només a un Campionat Mundial de Natació. En total, Thorpe guanyà 11 medalles d'or en aquesta competició, la segona marca aconseguida per cap nedador. Torphe es l'única persona, junt amb en Michael Phelps, en ser nombrat Nedador De l'Any.

TÍTOLS ACONSEGUITS

La primera aparició de Ian Thorpe a la seva terra natal, va ser al Campionat Mundial de Natació de 1898 a Perth. Al Campeonat Pan Pacífic del 1999 el competidor austràlia va aconseguir la medalla d'or amb una marca de 3:41.35 minuts als 400 metres lliures, 1:46.70 minuts als 200 metres lluires 7:11.86 minuts als relleus 4 per 200 estil lliure i 3:17.83 minuts als relleus de 4 per 100 metres estil lliure.

ENTREVISTES

Després de negar-lo durant anys, el cinc vegades campió olímpic va dir això a una entrevista del 2014:

" Vull dir-li al món que sóc gay ... i esper que això faci les coses més fàcils per a altres" " Això és una cosa de la que només en les darreres dues setmanes m'he sentit còmode com per explicar-ho a la meva gent més propera " va afegir." Em sento còmode dient que sóc un home gay. I no vull que la gent se senti com em vaig sentir jo . Pots créixer , pots estar còmode i pots ser gay" , va afegir en un altre fragment de l'entrevista.

Aquesta afirmació no va tardar en arribar a tots els seus seguidors, ja que ell ho negava cada vegada que li demanaven els periodistes. "Estic fart de dir-lo, m'agraden les dones, m'encanten els nins, i esper de veres construir una família a qualque moment de la meva vida", va dir a una entrevista uns anys enrere.

VIDA PRIVADA

El gran "Thorpedo" va assegurar que a la seva biografia ''Aquest soc jo'' explica que va tenir grans depressions entre 2002 i 2004 que el varen dur a beure grans quantitats d'alcohol i, fins i tot, va dir a una entrevista que va estar a punt de suicidar-se. Es va sumergir en la beguda quan va tenir que enfrentar-se a defendre a Els Jocs d'Atenes 2004. Thorpe, després de tot, no és ni el primer, ni el darrer en patir aquest tipus d'adicció, ja que les vides destroçades són un dels residus més habituals d'aquesta indústria, de la societat que converteix en herois només als guanyadors, desperdiciant als que perden

Thorpe vs Phelps (200 freestyle) athens 2004