Cercar, etiquetar, desar, compartir

Col·leccionar llocs web interessants i compartir-los

Marcadors socials

Els marcadors socials són un tipus de mitjà social que permeten desar, classificar i compartir enllaços de pàgines o aplicacions web. Són una espècie de "Els meus preferits" del nostre navegador local (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer... ), però allotjat al núvol, de manera que és accessible des de qualsevol ordinador, tablet o smartphone amb connexió a Internet.

"Content Curation"

L'anomenada "curació de continguts", una traducció una mica "especial" del concepte Content Curation. EnXavier Mas ens ho explica al seu blog. Trobareu informació més detallada en aquest wiki (en anglès).

Fer-nos "curadors" de continguts no és gaire complicat, és el que ja fem des de fa molts anys: cerquem informació, seleccionem i la desem etiquetada per a facilitar la cerca posterior. Tot aquest procés, orientat a un tema concret. També és molt interessant fer que l'alumnat domini aquest procés i esdevingui "curador de continguts".

Scoop.it

Scoop.it és un servei web que ens permet reunir i publicar en una web els enllaços a articles, aplicacions i recursos sobre un tema determinat que ens interessa, d'una manera molt visual i fàcil, a mode de revista a la qual es poden subscriure els nostres seguidors, de la mateixa manera que nosaltres ens podem subscriure a altres autors.

Pinterest

Pinterest és un original projecte que ens permet organitzar de forma visual tantes col·leccions com creiem necessàries d'enllaços, en una espècie de suro/tauler virtual, de manera que localitza les imatges de la web que volem desar i ens en permet triar una que l'identifiqui. També podem pujar directament des del nostre ordinador imatges o vídeos, per a després publicar-los en un dels nostres suros/taulers.

Twitter

La funció que fan Scoop.it i Pinterest, en el món de l'educació, és importantíssima, en quan que ens permeten tenir accès en tot moment als nostres recursos preferits i les nostres aplicacions en tot moment, però si ens quedem aquí limitem en gran mesura l'oportunitat de difondre'ls, de manera que altres docents els puguin conèixer i utilitzar, i, sobretot, perdem l'oportunitat de seguir aprenent i de trobar nous recursos que persones afins als nostres interessos estan compartint diàriament a la xarxa.


Doncs, bé, si no volem perdre aquesta oportunitat, hem de formar part d'una de les xarxes socials que més impacte tenen en l'actualitat: Twitter. Tot i que, en un principi, Twitter va néixer amb la intenció d'anar explicant allò que estem fent, en un moment determinat, a un grup de persones conegudes, ha anat evolucionant i s'ha convertit en la xarxa per excel·lència per a publicar i compartir coneixement, recursos i utilitats en diferents branques, sobretot en l'educativa.