Examen 5IO

Werkpunten en kwaliteiten, GIP en stage

Mijn kwaliteiten

Het correct toepassen van labotechnieken

Om te beginnen wil ik iets vertellen over mijn kwaliteiten.

Eén van de dingen die ik het afgelopen jaar met plezier heb gedaan waren de labo's. Het enten van de voedingsbodems bijvoorbeeld was wel een precies werk, en niet erg gemakkelijk. Toch vond ik het fijn om dit te doen, omdat ik erg geïnteresseerd ben in het levende organisme. Bacteriën onderzoeken was dus een toffe beleving.

Ook het maken van de zonnecellen tijdens natuurwetenschappen vond ik interessant.

Mijn punten voor het vak NW zijn bijgevolg ook redelijk goed, puur omdat het biologie-gedeelte mij erg interesseert.

Een competentie waarin ik goed ben is dus: het correct toepassen van labotechnieken.

Later wil ik graag laborante worden, aangezien ik goede punten voor NW heb denk ik dat dit wel iets voor mij is.Mijn werkpunten

Iets mondeling presenteren voor een groep

Eén van de dingen waarmee ik het nog steeds moeilijk heb, is presenteren voor de klas. Presentaties geven is niet echt mijn ding. Ik word er altijd zenuwachtig van als alle aandacht op mij is gericht, ik ga ervan stotteren of vergeet wat ik wou zeggen. Ik hoop dat het geven van presentaties in de toekomst nog wat verbetert. Tijdens groepswerken probeer ik dan ook mijn aandeel vooral te leggen in bijvoorbeeld het maken van een tekst, in plaats van deze te moeten presenteren.


De competentie waarin ik minder goed slaag is dus iets mondeling presenteren voor een groep.Hierin ben ik gegroeid

Verantwoordelijkheid

Vorig jaar zat ik op een andere school, en ik ben eigenlijk veranderd van school omdat ik in mijn vorige klas niet gemotiveerd genoeg was om te werken. Ik haalde goede punten, maar ik hoefde er eigenlijk niks voor te doen. Op Augustinus moet ik werken voor mijn punten, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn verantwoordelijkheid sneller opneem. Tijdens IO dorpsrestaurant sprong ik bv. af en toe bij waar er moeilijkheden waren.

GIP + stage

Geïntegreerde proef

Als GIP-onderwerp voor volgend jaar heeft ons groepje gekozen voor het onderwerp: Italiaanse keuken.Dit onderwerp wordt geplaatst onder voeding. Ik ga er samen met Stef, Leen en Joost aan werken.

We hebben ons groepje eigenlijk speciaal gevormd omdat we allemaal geïnteresseerd waren in een onderwerp dat te maken had met voeding.

Ik wil later graag laborant voor medische analyses worden. Ik ben erg nieuwsgierig, en vind het fijn om dingen te onderzoeken en te ontleden. Ik denk dat een voedingsonderwerp daarom ook wel bij me past, ik wil weleens weten hoe de Italiaanse keuken nu precies in elkaar steekt.

De competentie die hierbij het meest aan bod komt is: een maaltijd voor een groep bereiden

Stage

Ik ga mijn stage doen in de apotheek van Molenbeersel.

Ik had als eerste keuze eigenlijk het ziekenhuis van Bree opgeschreven, maar daar zijn de stageplaatsen beperkt. Ik vind het toch erg jammer dat mijn stage daar niet doorgaat, omdat ik daar concreet ervaren zou kunnen hebben hoe een dag als laborant eruitziet, en ik had er misschien wat meer kunnen helpen dan in de apotheek.

Toch ben ik tevreden met mijn stageplaats in de apotheek, want dit beroep leek me ook erg fijn, maar ik denk dat deze studies iets te hoog gegrepen zijn voor mij.