"La invención de Hugo"

Treball de "Música i Cinema" d'Andrea Lega

Fitxa técnica

 • Direcció: Matin Scorsese
 • Producció: Tim Headington Matin Scorsese Johhny Deep
 • Guió: John Logan
 • Basada en: La invenció de Hugo (llibre de Brian Selznick)
 • Música: Howard Shore
 • Fotografia: Robert Richardson
 • Muntatge: Thelma Schoonmaker
 • Efectes especials: Rob Legato Ben Grossman Alex Henning
 • Protagonistes: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Chloë Grace Moretz, Christoper Lee, Jude Law, Raw Wistone, Emily Mortimer


Argument

La història tracta d'el Hugo Cabre un nen de 12 anys que vivia amb el seu pare ,un rellotger que va trobar un autòmat que està trencat. Pare i fill van arreglant l'autòmat fins que el pare de l'Hugo mor en un accident i el oncle del Hugo, un rellotger alcohòlic es queda amb la tutela del nen I viuen a l'Estació de MontParnasse (Paris) i l'ensenya el món dels rellotges. Però un dia el oncle desapareix.


El nen no para d'intentar d'arreglar l'autòmat i va buscant algunes peces mecàniques i una llibreta que hi ha els apunts del pare i el seu. Però el jogueter li pren la llibreta perquè creu que la robat. El nen troba la fillola del jogueter la Isabelle i l'ajuda a trobar la llibreta. I ell l'ensenya el món del cinema i ell li explica coses de George Melies un cineasta famós que va morir en la 1ª Guerra Mundial


El Hugo li ensenya l'autòmat a la Isabelle i el poden arreglar perquè la clau que porta la Isabelle al coll és la necessària per fer que l'autòmat pugui anar bé. Llavors descobreixen que l'autòmat fa un dibuix de una pel·lícula que li agrada al Hugo Cabre i signa amb el nom de George Melies, l'oncle de la Isabelle. Llavors van a casa de la Isabelle per parlar amb la mare si podrien parlar sobre ell. La dona diu que no perquè no li agrada recordar-ho.


Tindrà el poder de veure el George Melies que ha creat alguna cosa increïble?La invención de Hugo - Trailer en español

ELS INICIS DEL CINEMA

Història del cinema 1

 • Els germans Lumiere : Són famosos per crear el primer cinematògraf. El dia 28 de desembre de 1985 van posar a provar aquest invent en el Gran Café del Boulevard des Capuchines a la ciutat de París. Pensaven que seria un fracàs però es van equivocar i va ser tot un èxit. Quan van estrenar la pel·Lícula de l'arribada al tren de l'estació els espectadors van creure que el tren els anava al damunt

Història del cinema 2

 • George Melies: Va ser un dels Pioners de la direcció cinematogràfica. Era abans un mag però li va succeir una cosa que li va fer canviar d'opinió. El 28 de desembre de 1985 va anar a la primera representació del cinematògraf i va quedar meravellat d'aquest invent. Va intentar comprar-li als germans Lumiere però no ho va poder aconseguir. Llavors crea el seu invent i crea més de 500 pel·lícules

Història del cinema 3

L'home mosca: Considerat una de les obres mestres del cinema còmic mut i l'obra més famosa de Harold Lloyd. Conté la clàssica escena en què Lloyd escala un edifici, plena, a parts iguals, de gags antològics i un suspens extrem, amb el moment culminat al qual Lloyd queda penjant de les agulles d'un immens rellotge, imatge que ha esdevingut una de les icones més indiscutibles de la història del cinema.

El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)

Banda Sonora

Biografia de Howard Shore

Howard Shore és el compositor. Va começar la música estudiant al Col·legi de Música de Berklee, a Boston, Massachusetts (Estats Units). Des 1969 fins a 1972 va formar part del grup musical Lighthouse, on va escriure lletres i músiques, tocar el saxo, la flauta i la trompeta, i a vegades va fer de vocalista.


És molt reconegut com a compositor perquè va escriure la banda sonora de "El Senyor dels Anells". Va rebre un Oscar per aquesta pel·lícula i a més va escriure tota la trilogia. "El Hobbit" també n'és una i la de "Game"

Ha estat nominat i guanyador tant de Oscars, Grammys i Globus d'Or

Aqui teniu el Popplet d'un company molt interessant sobre Howard ShoreCaracterísitques de la música

 • La música el que fa és acompanyar l'acció i cada vegada que apareix un personatge una música. En la pel·lícula apareix Leitmotiv.
 • Un Leitmotiv és un tema no gaire llarg que representa un personate, algun sentiment, alguna cosa que es dóna cada vegada qye se'l vulgui evocar, i que normalment està dotat d'una gran capacitat de transformació i adequació.
 • Depenent de cada personatge surt una música diferent. Aqui teniu un SoundCloud per saber els diferents temes.

Hugo Cabré: Coeur Volant

Pare del Hugo: Hgo's Father

L'inspector: The chase, The Station Inspector A ghost in the Station

George Melies: The invention of Dreams


alega97884

La invencion de Hugo by alega97884

Analisis de la música

 • La música de la banda sonora es pot classificar segons: la seva relació amb l'acció segons el seu origen segons la seva funció dins de la pel·lícula segons el seu llenguatge
 • Relació amb la acció: La música és exterior i sol els espectadors la senten
 • Orígen de la música: La música és banda original (L'ha creat en Howard Shore).
 • Funció de la música: Intesifica el moment i ens provoca tensió. Acompanya també la imatge
 • Llenguatge: Paraula i la música


Escena de LA INVENCIÓN DE HUGO

Opinió Personal

M'ha agradat molt aquesta pel·lícula perquè la trama és molt interessant i la trobo adient per entendre coses del cinema.

La recomano per tota la gent que conec