Weekmail Enactus Utrecht

Week 23

Lieve Enactor,

Er is ongelofelijk veel gebeurd afgelopen week! Zo hebben wij een gloednieuw bestuur gekozen dat volgend jaar met al ons vertrouwen het stokje over zal nemen, heeft het NC team een fantastische presentatie gegeven tijdens de Nationale Competitie, hebben wij herhaaldelijk geproost op het verdriet én geluk met onze tweede plaats, heeft dit geproost geleid tot een legendarische vrijdagavond, en hebben we afgelopen maandag alweer onze eennalaatste Enactus avond gehouden.


Allereerst nog onze felicitaties aan het NC-team en alle betrokkenen voor deze topprestatie! We hebben van verschillende kanten al meerdere complimenten ontvangen en zelfs winnaar Tilburg noemde jullie presentatie 'awesome'! Wij zijn dan ook ontzettend trots op jullie inzet en het eindresultaat, supergoed gedaan!


De laatste maand tot de zomervakantie is begonnen en het nieuwe bestuur staat te popelen om aan de slag te kunnen. De komende weken zullen jullie ze dan ook veel tegenkomen op de Office en bij de vergaderingen. Schroom niet om ze aan te spreken, ze willen jullie met alle plezier alvast beter leren kennen! Deze zomer zullen wij ons best doen al onze kennis en ervaring met ze te delen, is er door Enactus NL een bestuursacademie georganiseerd en is er naast verscheidene koffie/spa rood/icetea-dates een vergadering gepland met de RvA, zodat het nieuwe bestuur in september meer dan compleet klaargestoomd is voor een knallend nieuw Enactus jaar!


Ondanks de naderende zomervakantie zijn wij nog lang niet uitgeorganiseerd: Op 19 juni willen wij graag met jullie proosten op de zomer tijdens de Daktuin BBQ! De avond begint om 17:00u en is georganiseerd in samenwerking met SOON! Het wordt een ontzettend gezellige avond dus houd hem vrij in je agenda! Meer informatie volgt


Daarnaast is het 1 juli alweer tijd voor onze allerlaatste Enactus avond. Tijdens deze avond zullen we op een informele manier terugblikken op ons jaar en gaan we jullie dan eindelijk officieel voorstellen aan het nieuwe bestuur en zullen zij het vanaf dan van ons overnemen. We willen van deze avond een spetterende afsluiting van het jaar maken dus we zouden het fantastisch vinden als jullie allemaal aanwezig kunnen zijn en met ons mee willen borrelen op een ongelofelijk vet afgelopen jaar! De invulling van de avond is dus redelijk informeel, dus mochten jullie nog eigen input hebben of echt iets kwijt willen is hier de ruimte voor, laat het mij of Emilie dan even weten!


Heel veel succes met de laatste loodjes en ondanks dat het bijna vakantie is hopen we dat jullie door blijven gaan met het zetten van deze grote stappen! Alle teams maken ontzettend veel progressie op dit moment dus ga hier vooral mee door! Vergeet daarnaast natuurlijk niet te genieten van het zonnetje ;)


Groet,

Namens het bestuur,

Anouk

Weekupdate

Kookeiland

Allereerst felicitaties aan het NC team voor het behalen van de tweede plek op de NC, het zag er geweldig uit! Het einde van het jaar komt al een beetje in zicht maar voor Kookeiland staat er nog van alles op de planning. Komende woensdag krijgen de vrouwen hun eerste hospitality cursus waar ze van alles over het serveren op cateringen zullen leren. Vrijdag gaan Mariam en Alina naar Wageningen om hapjes te serveren op een internationale netwerk borrel. Daarnaast is Lucas naar de mogelijkheden aan het kijken voor het creeën van een nieuwe website en huisstijl. Ook proberen we in de zomer nog een kookworkshop voor de vrouwen te organiseren. Ken jij een leuke kok die onze vrouwen een workshop zou willen geven? Laat het ons dan even weten!

SoSjaal

Sosjaal gaat als een speer :). Sinds deze week hebben we een echt heus verkooppunt voor onze telefoonhoesjes: de IJs&Zopie aan de Twijnstraat! Komt en koopt allen! We liggen vanaf volgende week ook bij de Ontdekking, die SoSjaal hun goede doel gaan maken.
We hebben ook een meeting gehad met de vrouwen in Horst maandag, en vanmiddag gaan we langs bij de 4 nieuwe vrouwen waar we mee werken in Bilthoven. Volgende week houden we een marathon-websitebouwdag en we zijn druk bezig met modezaken zoeken waar we vanaf september de sjaals neer kunnen leggen! Volgend jaar worden we dus wel gepresenteerd en winnen we de NC wel :D!

Oma's United

Oma’s United gaat hard! In samenwerking met het ROC gaan we ons project volledig upschalen. We zullen van 1 naar maar liefst 4 workshops per maand gaan, met plaats voor ruim 25 ouderen. De 6 leerlingen die stage komen lopen bij Oma’s United zullen de praktische taken op zich nemen zoals het knutselen tijdens de workshops en de begeleiding van het vervoer. Hierdoor verschuiven de werkzaamheden van ons team. In plaats van zelf het uitvoerende werk te doen, komt de focus op het begeleiden van de stagiaires en op de zakelijke kant van onze onderneming zoals de productverkoop en het lange-termijnplan.


Ik hoor jullie denken: hoe gaat deze fabuleuze verandering in z’n werk?

Momenteel zijn we bezig met taakomschrijvingen, het contact met de docenten en gaan we trainingen ontwerpen. In september beginnen met het selecteren en trainen van stagiaires, zodat zij klaargestoomd worden om na de herfstvakantie met de oma’s aan de slag te gaan.

Aangezien we gebruik mogen maken van alle faciliteiten van het ROC, zullen de workshops voor de oma’s heel gevarieerd worden. We wisselen knutselmiddagen af met workshops als: Oma’s dansen, Oma’s computeren en Oma’s koken. Na onze pilotfase, waar de nadruk lag op de ontmoeting tussen de oma’s en het creatief bezig zijn, komt bij de upschaling ook het empoweren van de oma’s aan bod. Met cursussen waarbij ze bijvoorbeeld skypen of zelfverdediging leren, reiken we ze tools aan om contact te kunnen leggen en makkelijker de deur uit te komen. Al met al geeft deze samenwerking dus een enorme impuls aan ons project!


Met onze toekomstige capaciteit zijn er weer heel veel nieuwe ouderen welkom. De focus ligt nu dan ook op de werving van nieuwe ouderen. Onze weken staan in het teken van flyeren, bejaardencentra en buurthuizen bezoeken en heel veel contact met ouderenwelzijnsstichtingen. Ken jij toevallig vanuit je woonwijk/thuiszorgwerk/viavia ouderen met behoefte aan meer sociale contacten? Laat het ons weten op info@omasunited.nl.

Get United!

Fiets&ik

Na alle stress en drukte voor de NC heeft ons hele team weer de volle focus op onze fietsen en de fietsenmakers. Nadat we vorige week met een drie pagina's tellend artikel in het Straatnieuws stonden hebben we al meer dan 250 likes gekregen op Facebook! Op naar de 500!


Ook hebben we na onze toppresentatie van afgelopen vrijdag ein-de-lijk weer een afspraak staan met de Jaarbeurs! Sjors zal over drie weken mevrouw Matos inpakken met zijn geweldige praatjes (of met een dinertje van €600,- bij El Mundo) en de Jaarbeurs fietsen gaan verkopen!


Silvester heeft vandaag even gebabbeld met de belastingdienst en het ziet er naar uit dat Fiets&ik toch in het Nationaal Fietsen Plan kan komen! Daarnaast is er ook nog een nieuwtje van de werkplaats: er zijn LED lampen in het plafond geplaatst zodat twee slechtziende fietsenmakers makkelijker kunnen zien!

Together We Are

Big image
Big image

Business from the Heart