Notícies d'última hora

Número Extra: Tots Sants i Castanyada

Aprofitant que a la nostra classe hi ha una gran diversitat de nacionalitats, hem decidit fer un recorregut per totes elles i explicar com es celebra el dia de Tots Sants i la Castanyada.


Esperem que us agradi el viatge.


crèdit imatge: Some rights reserved by Oriol Lladó

"Día de los fieles difuntos" a la República Dominicana

Durant aquest dia els familiars i amics vans a visitar els seus coneguts morts al cementiri.
Allí netegen les tombes i posen flors a més encenen unes espelmes que anomen "velones".
Es preparen uns dolços típics, els bunyols de vent i ossos de sant

crèdit imatge:
License Some rights reserved by darioalvarez

"Día de difuntos" a Colòmbia

En aquesta data la gent es dirigeix ​​cap als cementiris i deixa ofrenes als seus éssers difunts. Aquestes ofrenes van des de menjar fins joguines i aigua.
Actualment també estan molt influenciats pel costum anglosaxó del Halloween.
Els menjars típics són, una sopa anomenada Sanocho i el "Pan de Bono"


crèdit imatge:

Yoselin

"Día de los fieles difuntos" a Honduras

La gent assisteix als cementiris per portar romeries d'amor, és de dir, ofrenes en símbol d'agraïment als favors concedits pels sants a favor de seus éssers estimats. És per això que l'1 de novembre els cementiris s'omplen de corones i palmes per adornar les sepultures i retre homenatge als que van marxar. També van a l'església per resar pels difunts i demanar per la salut i felicitat dels vius.

Tots Sants a Rumania

Hem estat investigant i bàsicament es celebra anant als cementiris. Tot i que hi ha una regió, Transilvania on el vespre de Tots Sants les exposicions i les celebracions segueixen els passos de les llegendes del Comte Dracula i dels vampirs.

Com celebrem tots Sants aquí

Les famílies van als cementiris, arreglen les tombes i posem flors. És un dia en que ens recordem, més encara, dels familiars i amics que ja no hi són.
A Catalunya a més és tracional celebrar la Castanyada, on les famílies o els amics s'ajunten per torrar castanyes i menjar uns dolços típics anomenats panellets (gràcies Núria pel post), els més típics són de pinyons, però també en fan d'ametlles, xocolata, coco, de codonyat,...

A l'escola també ho hem celebrat us deixem unes quantes fotos de la festa.

Halloween

Últimament i gràcies a la mestra d'anglès i perquè no reconeixer-lo de Port Aventura, tenim molt aprop aquesta tradició anglesa.

En temps passats es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases per intentar trobar un cos on habitar, i anaven acompanyades de bruixes i esperits. Per això no s'encenia cap llum a les cases, i la gent es vestia com a bruixes o dimonis per tal que cap ànima volgués habitar el seu cos.

Actualment els nens passen per les cases disfressats cridant Trick-or-treat per aconseguir una bossa plena de carmels.