Techniek bedrijfs oriëntatie

Door Dicky, Pepijn en Jurriaan

Wat we hebben gedaan?

Wij zijn met zn drieën naar hoffland B.V geweest. Hieruit hebben we een paar krachtige en mooie machines gezien. Hieruit hebben we ook geleerd dat het niet een productiebedrijf is maar een recycle bedrijf is. In deze flyer gaan wij de mooie, krachtige behandelen en laten zien.

Elias hoffland

Elias hoffland is de baas van het internationale bedrijf Hoffland sloopwerken. Bij Hoffland sloopwerken slopen ze oude metalen dingen zoals vliegtuigen, duikboten maar ook gewoon auto's enzo. Dit verkopen ze aan de hoogovens door heel Europa heen.

Het Bedrijf Zelf

Het bedrijf heeft ongeveer 30 mensen in dienst. Al die mensen hebben verschillende taken zoals bijvoorbeeld: Vrachtwagen chauffeur. En het bedrijf heeft ook zo'n 14 machines die ze gebruiken. Ze zijn niet allemaal verschillend. Sommige hebben ze ook dubbel. Dit komt omdat ze ook grotere gebouwen zoals benzine opslagtanken moeten slopen.

1ste machine: Knipmachine

Deze machine is een van de sterkste machines die ze hebben. Hij kan stukken ijzer door midden knippen. Dit beest van een machine weegt wel een paar honderd ton en heeft een knipkracht van ongeveer 150 ton! Dat betekent dat hij heel erg makkelijk door een vliegtuig gaat!

2de machine: Heftruck

In het bedrijf gebruiken ze ook Heftuck's om het bakken vol met metaal, ijzer en grondstoffen te vervoeren. Deze dingen zijn is staat om wel 2 ton te tillen en weegt zelf ongeveer 4 ton. Het mooie van deze dingen is dat ze heel goedkoop kunnen zijn. En ze zijn erg behendig zodat ze meer en sneller kunnen vervoeren

Machine 3: Radioactive meter

Deze meter is een soort van paal die de radioactiviteit meet van het binnenkomende metaal in de vrachtwagens. Deze paal is erg duur en kan zo maar een half miljoen euro kosten. Maar dit is verplicht van de overheid aangezien we geen radioactivestraling willen. Daarom is dit ook een van de krachtigste maar ook een van de duurste machines die ze daar hebben.