Η Σαγηνευτικη Σιφνος

Το Νησι των Γευσεων

Φυσικη Ομορφια

Η Σίφνος έχει πολλές όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και ωραιές αμμουδιές. Ανήκει στα νησιά των Κυκλάδων και προσφέρει πολλούσ κολπίσκους. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι: Το Βαθύ, Χρησοπηγή, Πλατύ Γιαλός,Και η Φάρος.

Φαγητο

Η Σίφνος φημίζεται για το φαγητό της αφού ο σέφ ο Νίκος Τσελεμεντές που έχει γράψει το πρώτο Ελληνικό βιβλίο μαγειρηκής κατάγεται από τη Σίφνο.

Απο το πιό γνωστά πιάτα είναι το μαστέλο, αρνάκι μαγείρεμένο με μπαχαρηκά σε κοκκινό κρασί και η ρεβιθάδα. Εκτός αυτών , υπάρχουν πολλά άλλα παραδοσιακά σιφνέικα φαγητά όπως η καπαροσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μελόπιτες, αμυγδαλοτά και παστέλια.

Αξιοθεατα

Στο χωριό Κάστρο, που ήταν και η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού, μπορεί κάποιος να δεί ένα χωριό 3000 ετών. Υπάρχει και ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Ανδρέα και βέβαια σκαρφαλομένο στο βράχο το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

Δραστηριοτητες

H Σίφνος προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες όπως το κολύμπη, πεζοπορέια, κατάδυση και μασκάδα. Επίσης, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής και μαθήματα αγγειοπλαστικής.