Examenopdracht Integrale Opdrachten

Zelfevaluatie

Terug in de tijd...

Mijn interesses hebben altijd bij IO SW en IO NW gezeten. We behandelde altijd heel interessante onderwerpen. IO voeding vond ik dan ook iets minder interessant omdat het koken mij niet altijd goed lukte.


Mijn pluspuntCompetentie 1: Binnen een welomschreven opdracht sociaal-wetenschappelijke of

natuurwetenschappelijke onderwerpen ONDERZOEKEN ( Kwaliteitsbewust handelen

> Uitvoeren van de opdracht aan de hand van planning Zelfstandig werkenMijn pluspunt is dat ik aan de hand van een planning zelfstandig kan werken. Meestal moesten we hieraan werken bij een labo. Bij een labo ga altijd iets meer van mezelf geven omdat ik dit zeer graag doe. Door mijn interesse voor het natuurwetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk onderzoek ben ik hier ook daadwerkelijk in gegroeid.


  • Bv: Bij de technologische voormiddag probeerde ik zo zelfstandig mogelijk de proefjes te analyseren en ze dan ook makkelijker uit te leggen op niveau van de kinderen. Als dit dan echt niet lukte vroeg ik uitleg aan de leerkracht maar probeerde deze uitleg van de eerste keer om te zetten op niveau van de kinderen.


  • Bv: Bij Het labo van het project Hygiëne. Moesten we bacteriën kweken. Ik heb dit labo zo zelfstandig mogelijk moeten maken. Ik heb de opdracht zelf geanalyseerd en het labo dan ook tot een goed einde gebracht.
Mijn minpunt

Competentie 3: Binnen een welomschreven onderwerp iets mondeling presenteren voor een groep: uitvoering van de opdracht.

Ik vind het nog altijd moeilijk om een presentatie te geven voor een grote groep zeker als dit onbekende zijn. We doen dit regelmatig op stw en ik ben er dan ook in een positieve manier in geëvalueerd. Maar toch blijf ik dit steeds lastig vinden.


  • Bv: Bij technologische voormiddag moesten we onze proefjes uitleggen aan de kinderen. Ik vond het zeer lastig om mijn proefje voor te brengen aan de kinderen ondanks dat het kinderen waren.Als ik in het vervolg moet presenteren ga ik proberen om mijn zenuwen een beetje onder controle houden. Zodat ik een beetje rustiger over kom.

Ik ben gegroeid in...

Ik ben gegroeid op vele vlakken maar vooral op mijn minpunt: Iets mondeling presenteren. Ik ben er in gegroeid tegenover vorige jaar maar vind het wel nog steeds moeilijk.


Stage

Ik kijk ongeloof uit naar mijn stage in het labo van ziekenhuis Maas en Kempen aangezien ik al van kinds af aan gefascineerd ben door geneeskunde en labo is dit de ideale stage. Deze stage situeert zich in:
competentie 1: Binnen een welomschreven opdracht sociaal-wetenschappelijke of natuurwetenschappelijke onderwerpen ONDERZOEKEN


GIP

Onze GIP gaat over Sociale Netwerksites. Vind het interessant hoe een grote invloed ze eigenlijk hebben op ons leven.
De GIP opdracht situeerd zich in:
Competentie 1: Binnen een welomschreven opdracht sociaal-wetenschappelijke of natuurwetenschappelijke onderwerpen ONDERZOEKEN