Montpellier

oú le vieux et le nouveau se rencontrent

Tusind års historie bevaret i en by.

Big image
Oven over ses et billede af la place de la comédie.

Kort om byen

Montpellier er frankrigs 8. største by med et indbyggertal 264.538 indbyggere. Den ligger i regionen Languedoc-Roussillion, hvor Montpellier også er hovedstaden. Byen er kendt for sin middelalder del, som er stærkt besøgt, men den formår samtidigt at tiltrække en masse unge, da det er en univeritetsby, hvor 43 % af indbyggertallet er folk under 30 år. Klimaet er typisk middelhavs klima. Byen ligger ca. 10 km fra kysten. Det er en af de hurtigst voksende byer i Frankrig.
Big image

Seværdigheder

Montpellier er perfekt til de personer, der vil have sol og opleve kultur på samme tid.

La place de la comédie er byens samlested, hvor dine kulturelle interesser kan tilfredsstilles i byens inspirende teater.
Byen er særligt kendt for sin medicinske fakultet som blev grundlagt i 1220, men som stadigvæk er funktionelt idag.


I den sydlige del af Frankrig er arkitekturen inspireret af den spanske, hvilket tydeligt kan ses i Montpellier. Den flotte arkitektur tiltrækker især turister.
Montpellier er også beliggenhed for Frankrigs ældste botaniske have, som blev grundlagt i 1593.

Hvis du bliver træt af solens varme kan du tage ind i det store shoppingcenter polygone, hvor der er noget for hver en smag.
Du kan nemt komme rundt i Montpellier ved hjælp af sporvogne, da meget af byen er bilfri.

Den moderne del af Montpellier er i vækst, og der er planer for bygning af hoteller, restauranter og lignende. Det er dog klart byens historiske charme, der tiltrækker de besøgende.