Examen IO

Jonas Evens

Terug in de tijd

Ik vond het afgelopen jaar IO technologische voormiddag wel een van de fijnste dingen dat we dit jaar gedaan hebben tijdens IO. Omdat het wel leuk was de kinderen een fijne voormiddag te geven en ze iets bij te leren op een speelse manier.

Waar ben ik goed in?

Toepassen van de richtlijnen op veiligheid: Ik probeer altijd alles zo veilig mogelijk te werken zodat er niets verkeerd kan lopen. Dat de opdrachten rustig kunnen uitgevoerd worden. Zodat ik geen tijd hoef te verliezen . In het begin van een labo zorg ik altijd dat de spullen die ik nodig heb om veilig te kunnen werken al genomen heb voor dat ik begin.


Voorbeeld: Bij labo duurzaamheid bij het maken van zonnecellen

mijn veiligheidsbril klaarliggen en als ik begin die dan opzet . Ik probeer ook altijd een paar stappen vooruit te denken zodat ik problemen kan voorkomen. Als er toch problemen zouden voorkomen doe ik mijn best om rustig te blijven en zoek ik oplossingen.


Voorbeeld: Bij koken zorg ik altijd dat ik weet hoelang ik iets op het vuur moet staan zodat ik op de klok kan letten en weet wanneer ik het van het vuur moet halen. Ik probeer er ook altijd voor te zorgen dat er iemand aan het vuur staat moest er iets fout lopen als ik bijvoorbeeld even aan het afwassen ben .

Waar ben ik niet goed in?

Enthousiasme:

Ik heb het vaak moeilijk om me te concentreren en me in te leven in iets als me iets niet of weinig interesseert, of als er een opdracht is wat ik niet graag doe . Ik doe dan wel altijd men best om me er toch genoeg voor in te zetten maar dat is niet altijd even gemakkelijk.


Bijvoorbeeld: Bij de examenopdracht in Sint-Elisabeth wist ik op voorhand al dat dat niks voor mij is . Dus ik was al van het begin niet enthousiast over de opdracht. Dat was ook duidelijk toen we de opdracht hadden. Ik hield me zo meer op de achtergrond omdat ik niet goed wist hoe ik met die mensen moest omgaan.


Bijvoorbeeld: Bij de labo's was ik dit jaar ook niet echt al te enthousiast omdat ik het moeilijke leerstof vond.

Waar ben ik in gegroeid?

In groep werken: Ik vind dat ik gegroeid ben in het samenwerken in groepswerken. Dat komt omdat we vorig weinig groepswerken deden , daarom vond ik het in het begin van het jaar ook raar dat we zo veel groepsweken deden.Ik zag er ook tegenop om een groepswerk te doen maar nu vind ik het niet zo erg meer. Sinds dit jaar heb ik het gevoel dat het gemakkelijker gaat om initiatief te nemen. Dat deed ik helemaal niet in de vorige jaren .


Voorbeeld: Als ik en mijn groepsleden lang wachten om een taak af te maken dan ben ik toch wel meestal degene die dan het initiatief neemt en zegt van wie wat allemaal moet doen. Ik ben ook niet boos als iemand kritiek geeft, ik aanvaard dat en zorg dat ik het de volgende keer beter doe. Daar had ik het vorig jaar moeilijk mee als iemand kritiek gaf dan reageerde ik meteen maar nu luister ik naar die persoon en probeer ik me te verbeteren.


Voorbeeld: Dit was bij het dorpsrestaurant had iedereen per groep een verschillende taak. Ik en mijn partner moesten een opdracht maken en in de klas hadden we gezegd dat we dat wel thuis zouden doen maar toen werd het vergeten en een paar dagen voor dat het af moest heb ik toch het initiatief genomen om de opdracht af te werken .

Gip

Wij met ons groepje gekozen voor het onderwerp ' Brandwonden' . Omdat dit een interessant onderwerp is en wij er graag meer over zouden willen weten.

Stage

Ik heb mijn stageplaats bij de sportdienst in As. Ik heb dit gekozen omdat het mij wel fijn leek om op de sportdienst stage te lopen. Omdat ik mij fel interesseer in sport en ik wel is zou willen zien hoe het daar aan toe gaat.