Hotel Rwanda

Brandhaarden

Big image

Uitleg titel

De film heet Hotel Rwanda omdat het verhaal zich afspeelt in het land Rwanda. De hoofdpersoon in de film heeft een hotel, hierin houdt hij veel vluchtelingen om ze te redden. De film draait bijna de hele tijd in het hotel in Rwanda daarom heet de film Hotel Rwanda.

Samenvatting

Hotelmanager die met gevaar voor eigen leven, Tutsi-vluchtelingen red.

Paul Rusesabagina en zijn familie zijn veilig in het vluchtelingenkamp !!

Mening over situatie hoofdpersoon

Paul Rusesabagina leeft in een erge moeilijke situatie. Hij is zelf Hutu dus hoeft zich eigenlijk geen zorgen te maken maar omdat zijn vrouw Tutsi is doet hij niks tegen de Tutsi's en helpt ze juist door ze op te vangen in zijn hotel. De Hutu's vinden dat hij nu een verrader is, maar Paul wil bij ze gezin blijven. Hij blijft in het hotel waar Paul alles moet regelen voor 100 man personeel en 800 vluchtelingen, dit is erg moeilijk als je tegelijkertijd wordt aangevallen.

Wat kan de wereld doen

De wereld moet ervoor zorgen dat er vrede komt tussen de Hutu's en de Tutsi's. Dit moeten ze doen door niet alleen 1 persoon aan de macht te zetten. Ze moeten een Hutu en een Tutsi samen aan de leiding zetten. Deze twee moeten alle besluiten die moeten worden gemaakt eerst met elkaar overleggen voordat ze worden ingevoerd.

Gemaakt door Stan Vertelman G3a